Inspiratietour Warmte- en stoomuitkoppeling

12 november 2020

VEMW, RVO en de NVDE organiseerden de afgelopen jaren diverse Inspiratietours om kennis en praktijkervaringen te delen over de mogelijkheden van CO2-reductie in de industrie. In een (CO2-vrije) touringcar werden bedrijven bezocht waarbij deelnemers een brede indruk kregen van de mogelijkheden voor verduurzaming van energiegebruik in de industrie. Corona gooit helaas roet in het eten. Een vijftal inspiratietours vinden nu plaats via een online webinar.
Op dinsdag 1 december a.s. van 15.00 tot 16.30 uur vindt het vierde webinar plaats over warmte en stoom regeneratie en uitkoppeling in de chemie.

Robert Tieman van LyondellBasell gaat in op het Circular Steam Project dat het bedrijf realiseert op de locatie Maasvlakte. In samenwerking met Covestro bouwen zij een nieuwe biologische waterzuiveringsinstallatie en een verbrandingsinstallatie, waarmee biogas en stoom wordt geproduceerd. Hiermee weet LyondellBasell maar liefst 0,9 PJ energie te besparen en 140 kton CO2 te reduceren.

Paul Straatman van Indorama gaat in op de uitdagingen die het bedrijf ondervindt bij de reductie van zijn CO2-uitstoot. Omdat de warmtebehoefte typisch twee derde van de energievraag van de fabriek is, is een reductie van de warmtevraag essentieel. Bijvoorbeeld door warmte na gebruik via recompressie weer opnieuw nuttig in te zetten.

U kunt zich aanmelden via deze link.

Naar het overzicht van de alle inspiratie tours


Misschien ook interessant