Podcasts

NVDE-podcast #4 Het kan wél: een duurzaam warmtenet dankzij bewoners, Eneco en gemeente

NVDE-voorzitter Olof van der Gaag bezoekt in deze NVDE-podcastaflevering Bospolder-Tussendijken in Rotterdam, waar Eneco samen met woningcorporatie Havensteder en de gemeente werkt aan een aardgasvrije Rotterdamse stadswijk. Woningen in de dichtbevolkte, diverse en dynamische wijk worden op dit moment op het warmtenet aangesloten. Dat is niet mogelijk zonder intensieve samenwerking tussen de verschillende organisaties én bewoners in de wijk.

NVDE-podcast #3 De Stedin Academie: een win-win-winsituatie

Luister hier naar de derde podcastaflevering van de NVDE-serie ‘Daar krijg je energie van’. NVDE-voorzitter Olof van der Gaag bespreekt met Stedins Trudy Onland (COO) en Marlies Boelhouwer (directeur Academie) waarom het zo belangrijk is dat praktisch geschoolden de duurzame weg inslaan.
Lees meer

NVDE-podcast #2 Haringvliet van Vattenfall: het energiepark van de toekomst

Luister hier naar de tweede podcastaflevering van de NVDE-serie ‘Daar krijg je energie van’. In deze tweede aflevering gaat NVDE-voorzitter Olof van der Gaag op bezoek bij Energiepark Haringvliet van Vattenfall. Hier combineert het bedrijf zonne-energie, windenergie én opslagtechnologie, allemaal op één locatie.
Lees meer

NVDE-podcast #1 Duijvestijn Tomaten: aardwarmte van wereldklasse

Duijvestijn Tomaten in Pijnacker brengt haar kassen op temperatuur met duurzame warmte onder de grond. Ze lopen wereldwijd voorop in de verduurzaming van de glastuinbouwsector. Geothermie is warmte van Nederlandse bodem, stoot geen CO2 uit en zorgt voor een stabiele energierekening. We praten hierover met Ted Duijvestijn en Martin van der Hout, programmaregisseur bij Greenport West-Holland.

Podcast Sport & Duurzaamheid: scoren voor open doel!

Een podcast over het verduurzamen van sportcomplexen. Luister hier naar de podcast.
Vier gasten delen hun ervaringen met het verduurzamen van de sportsector:
•Michael Poot – Kenniscentrum voor Sport en bewegen
•Bert van Slooten – Voetbal Vereniging Haastrecht
•Ron Rooijakkers – Energiecoöperatie De Romrijten en Maarten Bakker – Zon voor iedereen
•Teun Wouters – Finovi
meer informatie voor sportbestuurders