Evenementen

06 februari 2024

Masterclass CO2-reductie Industrie voorjaar 2024

Samen met KWA Bedrijfsadviseurs, VEMW en RVO organiseert Platform Verduurzaming Industrie weer de Masterclass CO2-reductie Industrie. In vier sessies helpen we je een verduurzamingsplan op te stellen voor je bedrijf.

Bekijk website »
29 februari 2024

Webinar maak kennis met gedragsverandering

Donderdag 29 februari organiseert Motivaction een webinar over hoe je verschillende doelgroepen in beweging kunt krijgen. Gedragsexperts en onderzoekers Cecilia Keuchenius en Lieke Bos zullen hierbij aanwezig zijn.

Bekijk website »
29 februari 2024

Masterclass bodemenergie voor de utiliteit

Op donderdag 29 februari organiseert Branchevereniging Bodemenergie de Masterclass Bodemenergie voor de utiliteit. Tijdens de masterclass zullen verschillende specialisten de diverse aspecten van het gebruik van bodemenergie toelichten. Daarbij komen […]

Bekijk website »
29 februari 2024

De Groene Arbeidsovereenkomst

Op 29 februari vindt er in Deventer een event plaats over het vergroenen van de arbeidsvoorwaarden. Een actueel onderwerp dat voor elke werkgeven in de komende jaren een belangrijke rol […]

Bekijk website »
01 maart 2024

Webinar: Hoe blijven we wereldkampioen zonnepanelen?

Hoewel de Eerste Kamer de salderingsregeling in stand houdt, is de discussie erover niet weg. Hoe houden we zonnepanelen aantrekkelijk en hoe plukt iedereen de vruchten van zonne-energie? In een nieuw webinar georganiseerd door het Nationaal Klimaat Platform bespreken deskundigen hoe we op dit gebied wereldkampioen kunnen blijven.

Bekijk website »
04 maart 2024

Energiepodium Debate Night!

Tijdens dit jaarlijkse debat zullen deskundigen debatteren over actuele thema's op het gebied van de energietransitie en de energievoorziening van de toekomst. Het thema dit jaar is 'Energiezekerheid' en 'energie(on)afhankelijkheid'.

Bekijk website »
05 maart 2024

‘Sneller innoveren op de Noordzee vanuit ecosysteem Scheveningen’

Om te zorgen dat we onze zee ook in de toekomst duurzaam kunnen gebruiken, is het nodig om continue te werken aan balans op het gebied van voedsel, energie en natuur. Tijdens deze bijeenkomst kom jij meer te weten over de innovatieve vooruitgang en hoe we samen aan de slag kunnen met meervoudig gebruik op de Noordzee.

Bekijk website »
06 maart 2024

Railtech Europe ’24

ProMedia group organiseert op 6 en 7 maart de 15e editie van RailTech Europe. Dit evenement zal plaatsvinden in Utrecht waar er workshops worden gegeven en een antwoord word gezocht naar hoe de Europese spoorwegen nog stiller, veiliger en duurzamer kunnen worden.

Bekijk website »
07 maart 2024

Webinar Energierechtvaardigheid

NVDE en Talent voor Transitie organiseren op 7 maart van 15:00 tot 16:30 een interactieve webinar over energierechtvaardigheid. Hier zullen de basisprincipes van energierechtvaardigheid aan bod komen en diverse experts lichten toe hoe zij van theorie en ambities naar de praktijk zijn gekomen.

Bekijk website »
07 maart 2024

Changing demand in the built environment

Het eerste evenement van de Energy Reinvented Community in 2024 is gewijd aan de energievraag in de gebouwde omgeving. Deze vraag zal snel moeten veranderen. Allereerst moet de warmtevraag – die in Nederland nog voor een zeer groot deel wordt gedekt door aardgas – worden gedecarboniseerd. Ten tweede moet daarvoor ook de warmtevraag van huishoudens en gebouwen sterk dalen, wat betekent dat er isolatiemaatregelen moeten worden genomen.

Bekijk website »
07 maart 2024

Business Meeting Bioenergy International

Op 7 maart geven we u inzicht in een aantal aspecten van het opwaarderen van biomassa door middel van verschillende technologieën en toepassingen. Of het nu gaat om het ‘wassen’ van biomassa door gebruik van de Torwash technologie, of de verschillende pre-treatment processen waar TNO aan werkt, er komt altijd veel bij kijken. Daarnaast komt Uniper vertellen wat ze er dan allemaal van willen gaan maken.

Bekijk website »
07 maart 2024

Bijeenkomst ‘Ervaringen met inzet energiedisplays’

Het project Slimmer met je Energie zet de komende periode in op opschaling van de inzet van energiedisplays én op onderzoek naar de effecten. Tijdens de bijeenkomst geeft projectleider Ernestine […]

Bekijk website »
14 maart 2024

Energieopslag- & Distributie 2024

Op 14 maart organiseert Management Producties de 9e editie van Energieopslag-& Distributie. Dit jaar ligt de focus op "flexibiliteit in energieopslag en netintegratie voor duurzame energietransities.

Bekijk website »
18 maart 2024

Nationale groene industriepolitiek: must of mythe?

Dat de Nederlandse industrie moet gaan verduurzamen is nauwelijks een punt van discussie. Samen met Olof van der Gaag, voorzitter van de NVDE, en Karlo van Dam, directeur verduurzaming Industrie […]

Bekijk website »
19 maart 2024

Vakbeurs Green Heating Solutions

Green Heating Solutions is de grootste vakbeurs voor duurzame klimaattechnieken in de Benelux. Nu de energietransitie op gang komt, is dit de plek waar alle vragen beantwoord worden over verwarming, […]

Bekijk website »
19 maart 2024

Solar Solutions Amsterdam

Solar Solutions Amsterdam organiseert van 19 t/m 21 maart een vakbeurs voor zonne-energie. Hier kunt u meer dan 100 seminars bijwonen en meer te weten kunnen komen over meer dan 500 nieuwe innovaties in deze sector.

Bekijk website »
19 maart 2024

Beste Climate Action and Energy Paper 2023

Op 19 maart zullen de TU Delf Energy Initiative en het Climate Action Programme samen een prijs uitreiken voor de Best Climate Action and Energy Paper Award. Hier voorafgaand krijgen […]

Bekijk website »
20 maart 2024

Wind Europe Annual Event 2024

Van 20 t/m 22 maart zal het Wind Europe Annual Event in Bilbao plaatsvinden. Meer dan honderd sprekers en meer dan 400 exposanten zullen aanwezig zijn om hun innovaties te laten zien en zich uit te spreken over de ins and outs van windenergie.

Bekijk website »
21 maart 2024

Lancering Nationaal Energie Dashboard

Het Nationaal Energie Dashboard is een nieuw, gratis toegankelijk dataplatform over
energiegebruik en -opwek. TenneT en Gasunie lanceren dit, met de NVDE en Nationaal
Klimaat Platform, tijdens een feestelijke lunchbijeenkomst op 21 maart

Bekijk website »
26 maart 2024

Studiedag warmte in wijken

Op 26 maart wordt er door Management Producties een studiedag georganiseerd over de energietransitie van woonwijken. Deze studiedag biedt inzichten van experts over wetgeving, financiering, innovatieve technologieën, planning en efficiënte […]

Bekijk website »
26 maart 2024

Hoe maak je een succes van elektrische deelauto’s?

Deelauto's hebben veel potentie om de ambities voor een duurzame toekomst te halen. Maar welke invloed hebben elektrische deelauto's op de laadinfrastructuur in jouw gemeente?

Bekijk website »
28 maart 2024

Actualiteitenmiddag netcongestie

Op 28 maart organiseert Euroforum een actualiteitenmiddag over de laatste ontwikkeling en de plannen van het kabinet met betrekking tot de netcongestie. Hier hoor je concrete voorbeelden uit de praktijk […]

Bekijk website »
02 april 2024

Cursus Offshore Wind Basics

In samenwerking organiseert DOB-Academy met IRO – The Association of Dutch Suppliers in the Offshore Energy Industry – en NWEA, de cursus Offshore Wind basics. Een mooie basis training van één dag om nieuwe collega’s de basiskennis mee te geven en als onderdeel te maken van jouw onboarding programma.

Bekijk website »
04 april 2024

CO2 Conferentie

De CO2 Conferentie is dé plek om meer te leren over de rol van Carbon Capture, Utilization and Storage (CCUS) in het verminderen van CO2-uitstoot én om te netwerken met […]

Bekijk website »
11 april 2024

Carbon Storage Dialogues

Het opslaan van CO2 is in de volgende fase beland. De realisatie van het eerste project komt steeds dichterbij. De discussie hier omheen laat zien hoe belangrijk het is om dergelijke vraagstukken als sector te bespreken en beantwoorden in een dialoog met de samenleving. Tijdens dit evenement zal er gekeken worden naar het publieke debat in andere landen, de maatschappelijke context en hoe de dialoog eruitziet.

Bekijk website »
22 april 2024

World Energy Congres

Van 22 t/m 25 april vind de 26e World Energy Congres plaats. Meer dan 200 sprekers, 70 ministers en 7.000 energie stakeholders zullen aanwezig zijn om de dialoog aan te kunnen gaan over de energie agenda voor de komende jaren.

Bekijk website »
14 mei 2024

Vakbeurs Renovatie & Transformatie

De vakbeurs Renovatie & Transformatie is sinds 2010 hét live platform voor kennisdeling daaromtrent. Duizenden professionals uit de bouwkolom en hun opdrachtgevers bezoeken deze voor informatie, inspiratie, ontmoeten en zakendoen. […]

Bekijk website »
14 mei 2024

Contrasteren voor laadinfrastructuur: Welke eisen neem je mee?

Voordat een laadpaal daadwerkelijk in de grond staat, gaan daar tal van technische en organisatorische keuzes aan vooraf. Maar hoe weet je precies waar je aan moet denken bij het […]

Bekijk website »
03 juni 2024

ALV van NVDE

Save the date: op 3 juni 2024 zijn NVDE-leden welkom op de algemene ledenvergadering
(ALV), van 13-17 u. Locatie en uitnodiging volgen. Zet ‘m in je agenda en kom de koers van
de NVDE bespreken in deze interessante tijden!

Bekijk website »
04 juni 2024

Offshore day. Energy at sea

Op 4 juni wordt de zevende editie van Offshore day georganiseerd. Ontdek de laatste ontwikkelingen op het gebied van energieproductie, transportatie en de opslag hiervoor in Rotterdam.

Bekijk website »
04 juni 2024

Matching energy supply and demand for industry

Samen met Siemens Energy en TenneT organiseert de Energy Reinvented Community een event vol in het teken van de energietransitie. Het zal hier voornamelijk gaan over hoe de energietransitie vraagt om nieuwe businessmodellen en de overgang naar een koolstofarme industriële economie.

Bekijk website »
13 juni 2024

WindDay 2024

Op donderdag 13 juni komen alle stakeholders uit de windsector in Vlissingen samen tijdens WindDay 2024 om te bouwen aan de toekomst. Het belooft weer een mooi programma te worden met veel actualiteit, inspirerende keynotes, heel veel praktijkvoorbeelden in de diverse sessies en volop de mogelijkheid tot netwerken. Ben jij er ook bij?

Bekijk website »
13 juni 2024

Nationale Net Zero Conferentie

Op 13 juni 2024 brengt de Nationale Net Zero Conferentie de nieuwste oplossingen voor netcongestie, kostenbesparing, subsidiemaatregelen, en circulair produceren. COO’s, sustainability managers en plant managers vinden hier inspiratie, oplossingen, en toekomstige partners.

Bekijk website »
20 juni 2024

Waterstof Event Nederland

Op 20 juni organiseert management producties de 2e editie van Waterstof Even Nederland. Hier komt de gehele waterstofketen bij elkaar en kun je in gesprek gaan met experts over het opschalen van de waterstofmarkt, import vs. eigen productie en het beleid op Europees en Nederlands niveau. 

Bekijk website »
25 juni 2024

Laadvisie: Een geïntegreerde aanpak voor personenvervoer, logistieke, deelmobiliteit en bouw

Sinds 2019 biedt het NKL een handreiking aan over hoe je als gemeente een visie ontwikkeld op de aanleg van laadinfrastructuur voor personenvervoer. Deze Kennisshow geeft een uitleg voor de […]

Bekijk website »
24 september 2024

Wind Energy Hamburg

Van 24 t/m 27 september vind Wind Energy Hamburg weer plaats. Dit is een van de grootste platformen omtrent de windenergie waar nieuwe perspectieven worden gedeeld. Hier zal ook een Dutch village zijn waar de nieuwste projecten en technieken op Nederlands gebied tentoongesteld kunnen worden.

Bekijk website »
26 september 2024

EV experience

Van 26 t/m 28 september is de EV experience dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00. Op het Circuit Zandvoort staan de laatste EV's klaar in de pitstraat en op de […]

Bekijk website »
01 oktober 2024

Servicebenchmark: Elektrisch rijden met vertrouwen

Om nieuwe gebruikers te overtuigen elektrisch te rijden is het van belang dat het laden prettig en betrouwbaar is. Elke twee jaar voert NKL de servicebenchmark uit om toetsen hoe […]

Bekijk website »
15 oktober 2024

Vakbeurs Zero Emission Ecomobiel

Op 15, 16 & 17 oktober vindt de 15e editie plaats van deze vakbeurs. Hier worden ieder jaar praktische oplossingen gepresenteerd om economischer en duurzamer om te gaan met mobiliteitsvraagstukken.

Bekijk website »