NVDE INSPIRATIETOUR: WATERSTOF

1 oktober 2020

VEMW, RVO en de NVDE organiseerden de afgelopen jaren diverse inspiratietours om kennis en praktijkervaringen te delen over de mogelijkheden van CO2-reductie in de industrie. In een (CO2-vrije) touringcar werden bedrijven bezocht waarbij deelnemers een brede indruk kregen van de mogelijkheden voor verduurzaming van energiegebruik in de industrie. Corona gooit helaas roet in het eten. Een vijftal inspiratietours zullen nu plaatsvinden via een online webinar.

Op dinsdag 13 oktober a.s. vindt het eerste webinar plaats over waterstof.

U kunt zich hier aanmelden.

De industrie heeft ook in de klimaatneutrale toekomst moleculen nodig. Waterstof is volgens vele studies de belangrijkste kandidaat. Ørsted, de ontwikkelaar van het onlangs geopende windpark op zee Borssele 1 en 2, zet zich in voor de bouw van een proeffabriek voor groene waterstof in Zeeland. Binnen Smart Delta Resources (SDR) is het energiebedrijf daarvoor een samenwerking begonnen met grote industriële bedrijven zoals Yara, dat nu nog grote hoeveelheden aardgas gebruikt om ammoniak te maken als basis voor kunstmest. Beide bedrijven, Ørsted en Yara, zullen ingaan op het potentieel voor de regio en hoe de productie van groene waterstof kan worden opgeschaald.

Jacques van de Worp (VEMW) is gastheer. Namens Ørsted spreken Joel Meggelaars en Julius Smith. Gijsbrecht Gunter spreekt namens Yara Sluiskil.

Informatie over meer inspiratietours later dit jaar


Misschien ook interessant