Winddagen 2016

9 mei 2016

Van natuurwetgeving, hoe om te gaan met omwonenden tot kostenreductie. Op de Winddagen 2016 op 15 en 16 juni kom je alles te weten over de laatste stand van zaken in de windsector.

Voor het eerst dit jaar is het evenement verdeeld over twee dagen omdat de interesse zo groot is. “De windsector groeit enorm, zowel op land als op zee. De vraag naar een inhoudelijke bijdrage is dan ook veel groter geworden”, zegt Marijn van der Pas van NWEA. “Daarom hebben we ervoor gekozen om dit jaar de Winddagen over twee dagen te organiseren. Dus wil je meer weten over de laatste stand van zaken rond windenergie en normontwikkeling  kom dan langs.”

Inhoudelijke sessies en beursvloer
De Winddagen bestaan uit twee delen: een dag met inhoudelijke sessies en een conferentie met beursvloer, waar verschillende organisaties hun diensten en producten aanbieden. Van fabrikanten tot adviesbureaus in de windsector. Er zijn workshops en lezingen over innovaties en (wetenschappelijke) onderzoeksresultaten, uitdagingen bij (ruimtelijke) ontwikkeling, bouw en exploitatie, ervaringen bij financiering en exploitatie en kansen voor groei van werkgelegenheid en onderwijs. Zowel wind op land als off shore windenergie komen ruimschoots aan bod.

1200 bezoekers
Sprekers zijn onder meer minister Henk Kamp van Economische Zaken, directeur Hans Timmers van de NWEA en Gunnar Groebler, Senior Vice President Wind van Vattenfall. Er worden ongeveer 1200 bezoekers verwacht. De Winddagen 2016 vinden plaats in het World Trade Center te Rotterdam. De Winddagen is een initiatief van NWEA, TKI Wind op Zee en FLOW en wordt mede georganiseerd door Bosch & Van Rijn en Pondera Consult.

Meer informatie en aanmelden vind je hier: http://winddagen.nl


Misschien ook interessant