Succesvolle algemene Ledenvergadering van de NVDE

4 juli 2017

“In één generatie kunnen we fossielvrij zijn. Daar zijn al onze acties op gericht,” zei Peter Smink, CEO-CFO van Nuon toen hij de Algemene Ledenvergadering (ALV) van NVDE verwelkomde op 19 juni. Hij zette daarmee de toon voor een ALV waarin ambitie en samenwerking centraal stonden. Meer dan dertig leden waren aanwezig.
Olof van der Gaag presenteerde zijn visie op de NVDE tot 2020. NVDE focust op wat de leden bindt, niet wat hen verdeelt. Olof constateert dat de sector eigen verantwoordelijkheid neemt: de Calimero-tijd is voorbij. Zelfs Hannibal’s strategie uit de oudheid kwam om de hoek kijken: de ‘hoofdmacht’ richt zich op directe beleidsbeïnvloeding, terwijl er op de flanken gewerkt wordt aan kennis en communicatie. De presentatie leidde tot een levendig gesprek.
Het Nuon Solar Team vertelde vol trots over de bouw van de Nuna, de zonneauto die al vaak de World Solar Challenge in Australië won. De ALV werd besloten met een rondleiding door de ArenA, het duurzaamste stadion van de wereld. Verschillende NVDE-leden lieten zich fotograferen in de perszaal van Ajax of op het veld.


Misschien ook interessant