Vacature stagiair Public Affairs

Halfjaarlijks, start doorgaans in september of februari, voor een periode van 3 tot 6 maanden voor 4 dagen per week.

De NVDE is een vereniging van bedrijven die zich sterk maakt voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie. Door het bundelen van krachten uit de gehele sector wil de NVDE het proces van energietransitie met kracht, inspiratie en veel enthousiasme versnellen. De NVDE vertegenwoordigt meer dan 6.000 aangesloten bedrijven in de duurzame energiesector. Deze organisatie bevindt zich in het bruisende hart van de omschakeling naar duurzame energie in Nederland.

De Nederlandse en Europese politiek is voor het bereiken van onze doelstelling van essentieel belang. Als stagiair Public Affairs ondersteun je in de contacten en monitoring van de Haagse en Brusselse politiek. Je taken zien er als volgt uit:

  • Volgen en verslag leggen van relevante overleggen en debatten in de Tweede Kamer
  • Meedenken met en voorbereiden van inbreng richting overleggen in de Tweede Kamer
  • Verzorgen wekelijkse politieke monitor
  • Meedenken over Europese beleidsbeïnvloeding. Specifiek volgen van ontwikkelingen rondom de EU Green Deal.
  • Ondersteuning bieden op het gebied van media en evenementen

Daarnaast is er ruimte om een eventueel (afstudeer-)onderzoek te doen.

We zoeken een enthousiaste WO-student, bij voorkeur op het gebied van politicologie of bestuurskunde, maar in elk geval geïnteresseerd in politiek en beleid. Je bent een sociaal persoon, die makkelijk contacten legt en niet bang is om op mensen af te stappen. Daarnaast ben je zelfstandig, kritisch en meer dan gemiddeld geïnteresseerd in duurzaamheid.
Je krijgt een goede stagevergoeding. Na je stage heb je een goede praktijkervaring binnen een professionele organisatie en heb je je netwerk binnen de duurzame samenleving vergroot.

De NVDE is gevestigd in Utrecht, met daarnaast een kantoor in Den Haag. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wouter Langendoen, wouterlangendoen@nvde.nl. Of via kantoor@nvde.nl.

Artikel delen?