Nieuw NVDE lid Solarcentury Benelux BV

19 december 2019

Solarcentury bestaat meer dan twintig jaar en is een bedrijf met een doel: een verschil maken in de strijd tegen klimaatchaos door het bevorderen van de wijdverbreide toepassing van zonne-energie. De groei van zonnestroom is spectaculair; het zou echter nog harder kunnen en moeten. Solarcentury biedt daarom een geïntegreerde aanpak voor de ontwikkeling, de financiering, de bouw en exploitatie van zonneparken. Solarcentury heeft als ambitie om een geïntegreerd bedrijf in zonnestroom te zijn. Daarbij hoort een lidmaatschap bij de NVDE, om zo deel uit te maken van het netwerk dat Nederland gaat veranderen. “Met Solarcentury haalt de NVDE belangrijke ervaring binnen om een nog grotere sprong vooruit met zonneparken mogelijk te maken,” aldus Olof van der Gaag, directeur NVDE. “Het is spectaculair dat Solarcentury in Spanje al een groot zonnepark zonder subsidie bouwt.”

Door de geintegreerde aanpak  kan er daadkrachtig en gestructureerd – in samenwerking met stakeholders – gewerkt worden aan de ontwikkeling en realisatie van innovatieve zonneprojecten in Europa, Afrika en Latijns-Amerika. Zo heeft Solarcentury het eerste zonnepark in Nederland op Ameland ontwikkeld, wordt het grootste zonnepark in Nederland komend jaar in Vlagtwedde gebouwd (110 MWp) en is Solarcentury op dit moment bezig met het ontwikkelen van een groot subsidieloos zonnepark in Spanje (300 MWp). In Nederland ontwikkelt Solarcentury, op basis van het Klimaatakkoord, participatie- en omgevingsplannen voor ieder project om te zorgen dat biodiversiteit wordt gestimuleerd en het zonnepark maatschappelijk en landschappelijk wordt ingepast.

Zo heeft Solarcentury het eerste zonnepark in Nederland op Ameland ontwikkeld, wordt het grootste zonnepark in Nederland komend jaar in Vlagtwedde gebouwd (110 MWp) en is Solarcentury op dit moment bezig met het ontwikkelen van een groot subsidieloos zonnepark in Spanje (300 MWp). In Nederland ontwikkelt Solarcentury, op basis van het Klimaatakkoord, participatie- en omgevingsplannen voor ieder project om te zorgen dat biodiversiteit wordt gestimuleerd en het zonnepark maatschappelijk en landschappelijk wordt ingepast.


Misschien ook interessant