Morgen begint vandaag: 100% real time groene stroomcontracten

15 maart 2022

Op 3 maart hield de NVDE dit webinar in de reeks Morgen begint vandaag. Kijk hier het NVDE webinar 100% real time groene stroomcontracten terug.

In normale markten zorgt extra vraag voor meer aanbod. De hoeveelheid groene stroom wordt in Nederland echter voornamelijk bepaald door het aanbod. Zo’n tien jaar geleden probeerden de eerste pionierende bedrijven in Nederland daar verandering in te brengen door stroomcontracten af te sluiten waarmee zij hun elektriciteitsverbruik op jaarbasis 100% groen inkochten. Daarmee gaven zij een duw aan de energietransitie. Real time was het echter nog niet mogelijk om 100% groen te verbruiken.

In de nieuwe fase van de energietransitie is de uitdaging om de opwek van hernieuwbare energie zoveel mogelijk te koppelen aan het gebruik. Aan de hand van innovatieve oplossingen kunnen bedrijven daadwerkelijk real time groene stroom consumeren en daarmee een forse bijdrage leveren aan het realiseren van meer aanbod van hernieuwbare energie en hun CO2 verbruik terugdringen.

In dit webinar hebben de NS en Microsoft verteld hoe zij bijdragen aan de komst van meer groene stroom, Groendus en Vattenfall verteld welke innovatieve oplossingen nodig zijn om dit te realiseren en netbeheerder TenneT heeft toegelicht welke uitdagingen er spelen om dit te faciliteren. Zo dragen al deze partijen bij aan het realiseren van het energiesysteem van de toekomst.

Sprekers

Op 31 maart is het volgende ‘Morgen begint vandaag’ webinar gepland: Energieplannen maken in de mist. Meld u aan voor 31 maart: energieplannen maken in de mist.

In april volgt nog een webinar met als thema: Zonne-energie op zee. Informatie volgt.

Morgen begint vandaag

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) organiseert in 2022 een serie maandelijkse webinars over innovatieve technieken en samenwerkingsvormen die de energietransitie een forse stap voorwaarts kunnen helpen. Het gaat om innovaties die op korte termijn impact zullen hebben, én om grote doorbraken op de langere termijn, die werkelijkheid kunnen worden als er nu besluiten worden genomen. Deze webinars vinden plaats op donderdagen, van 15.00 u tot 16.30 u. Experts brengen u in korte tijd up to date en gaan in op uw vragen en ideeën.


Misschien ook interessant

Bart Groothuis, Europarlementariër (VVD): “Geen ander Europees land zo goed gepositioneerd om duurzame energie van eigen bodem op te wekken”

Bart Groothuis, Europarlementariër (VVD): “Geen ander Europees land zo goed gepositioneerd om duurzame energie van eigen bodem op te wekken”

NVDE over hoofdlijnenakkoord: energietransitie gaat door, belangrijke klus nieuwe ministers om de uitvoering te versnellen

NVDE over hoofdlijnenakkoord: energietransitie gaat door, belangrijke klus nieuwe ministers om de uitvoering te versnellen