26 april Praktijkbijeenkomst “Energie en omgeving”

5 april 2016

Welke veranderingen brengt de Omgevingswet voor de besluitvorming over, de aanleg en het beheer van energievoorzieningen? Is de Omgevingswet een versneller van de energietransitie? Wat gaat er veranderen in het spelersveld en hoe kunt u nu al anders werken?

Nederlandse Vereniging Duurzame Energie, Energie Nederland, Netbeheer Nederland en de ministeries van I&M en EZ nodigen u uit voor de praktijkbijeenkomst “Energie en Omgeving”. We praten u bij over de onderdelen van de Omgevingswet die voor u belangrijk zijn. Daarna gaan we in teams vanuit verschillende perspectieven aan de slag met een praktijkcasus. Hoe verloopt deze onder de Omgevingswet? De keuzes die u maakt worden direct zichtbaar op een scherm.

Dan gaan we in sessies dieper in op wat u gezien en gehoord hebt: hoe werken overheid en energiesector goed samen in de energietransitie, hoe werkt de projectprocedure, en hoe kunt u omgevingsmanagement vormgeven?

De bijeenkomst is in ieder geval interessant voor professionals in de energiesector, netbeheer, installatie, onderzoek en bij de overheid.

Dinsdag 26 april 2016, Westergastheater, Amsterdam, 09.30 – 14.00 uur

Programma

09.00 uur    Inloop
09.30 uur    Welkom door dagvoorzitter Leen van Dijke
09.40 uur    De Omgevingswet biedt ruimte voor energie (Jeroen Huijben, Ministerie van I&M)
10.00 uur    Leen van Dijke gaat in goed gesprek met ‘opinion leaders’ uit de energiesector en overheid
10.20 uur    Simulatiespel “Go Greener, Floriade Almere 2022” o.l.v. Arjan Nijenhuis (Ministerie van I&M)
11.30 uur    Verdiepingssessie naar keuze, bijvoorbeeld over de werking van de projectprocedure, het omgevingsplan en omgevingsmanagement.
12.25 uur    Tweede verdiepingssessie naar keuze
13.15 uur    Lunch en ‘wrap up’ met Leen van Dijke

Klik hier om u aan te melden voor de bijeenkomst.


Misschien ook interessant