Zapp Your Planet superheld: Jack Power Check!

16 mei 2019

In samenwerking met onder andere de NVDE zendt Zapp Your Planet deze week van 13 mei elke avond om 17:55, de nieuwe serie Jack Power Check uit. Jack Power Check is een superheld gek op energie besparen. In elke aflevering wordt hij op missie gestuurd om een ….STE vorm van energie te onderzoeken. Het gaat dan om: schoonSTE, krachtigSTE, diepSTE, nieuwSTE en slimSTE. Hij reist op zijn elektrische motor door het hele land en gaat langs bij deskundigen. En onderweg vergeet hij natuurlijk niet te Power Checken.

Op 18 mei vindt de Finaleshow plaats van Zapp Your Planet: Power Check! Gepresenteerd door Rachel Rosier en Klaas van Kruistum. De afgelopen tijd hebben kinderen energie bespaard door Power Checks te doen in de NPO Zapp app. Ze hebben stekkers uit het stopcontact gehaald, lichten uitgedaan, minder gedoucht en hun kleren langer aangehouden. Dat scheelt energie en dat is beter voor het klimaat. In deze uitzending wordt bekend gemaakt hoe veel Power Checks de kinderen samen hebben gedaan.

 

Jack Power Check, maandag 13 mei, 17.55 uur, NPO Zapp
SchoonSTE
Zapp Your Planet superheld Jack Power Check wordt op missie gestuurd om de schoonste vorm van energie te vinden. Maar: wat is eigenlijk schone energie en waarom willen we dat hebben? Hij gaat langs bij een kerncentrale en naar het grootste zonnedak van Nederland.

Jack Power Check, dinsdag 14 mei, 17.55 uur, NPO Zapp
KrachtigSTE
Zapp Your Planet superheld Jack Power Check Jack wordt op missie gestuurd om de krachtigste vorm van energie te vinden. Maar: wat is eigenlijk ‘energiekracht’? Hij gaat langs bij de grootste windmolens op land. En naar een aluminiumsmelterij. Daar hebben ze namelijk superhete ovens en dus veel energiekracht.

Jack Power Check, woensdag 15 mei, 17.55 uur, NPO Zapp
DiepSTE
Zapp Your Planet superheld Jack Power Check wordt op missie gestuurd om de diepste vorm van energie te vinden. Wat zit er eigenlijk allemaal aan energie in onze bodem? Hij gaat langs bij een oude mijn en komt er ook achter dat er dieper onder de grond nog veel meer energie te vinden is: aardwarmte.

Jack Power Check, donderdag 16 mei, 17.55 uur, NPO Zapp
SlimSTE
Zapp Your Planet superheld Jack Power Check wordt op missie gestuurd om de slimste vorm van energie te vinden. We hebben veel energie nodig, maar energie uit zon en wind is niet altijd beschikbaar. Hoe gaan we daar het slimst mee om? Jack gaat langs bij een oude molen, een slimme woonboot en een voetbalstadion.

Jack Power Check, vrijdag 17 mei, 17.55 uur, NPO Zapp
NieuwSTE
Zapp Your Planet superheld Jack Power Check wordt op missie gestuurd om de nieuwste vorm van energie te vinden. We moeten echt van de kolen, olie en gas af. Maar wat zijn nu de nieuwste vormen van energie waar onderzoek naar gedaan wordt? Jack komt erachter dat je zelfs energie kunt halen uit zoet en zout water. Hoe kan dat?

Meer informatie over Zapp Your Planet: Power Check!


Misschien ook interessant