Wilt u bijdragen aan werkgroep ‘Lokale Marktplaats’ van convenant energiebesparing?

15 juni 2017

Het convenant energiebesparing gebouwde omgeving is op 23 mei ondertekend. De uitvoering is inmiddels van start gegaan. Er ligt dan ook een grote opgave: 10 PJ besparing!  De focus van NVDE ligt bij de werkgroep Lokale Marktplaats. Deze werkgroep is op zoek naar bedrijven (netbeheerders, energieleveranciers, isolatiebedrijven, enz).

  1. Mogen wij u interviewen over bestaande initiatieven en ideeën over de slimme meter als aanleiding voor energiebesparingsaanbod?
  2. Wilt u deelnemen aan de werkgroep namens NVDE?

De interviews maken deel uit van de inventarisatiefase van de werkgroep marktplaats. In september bepaalt de werkgroep welke precieze activiteiten zij wil ondernemen die meerwaarde hebben ten opzichte van het bestaande.

Wat de werkgroep Lokale Marktplaats gaat doen:

  1. Planning uitrol slimme meter bekend maken; actiepakket/menukaart naar regio’s, energieloketten en marktpartijen.
  2. Zorg dragen dat voorlichting en informatie samenhangend en gecoördineerd vanuit een onafhankelijke bron wordt aangeboden over slimme meter, energiebesparing en duurzame opwekking, naar woningeigenaren, verhuurders en klein-zakelijke markt.
  3. Stimuleren aanbodontwikkeling, oa wijkaanbod, met als doelgroep bouw-, isolatie-, installatie- en hernieuwbare energiebedrijven.

De werkgroep is voorlopig samengesteld uit NVDE, (Claire Tielens (voorzitter) en Floor de Kleijn), UNETO-VNI, VNG, Bouwend Nederland en, afhankelijk van de agenda, BZK/EZ. Netbeheer Nederland en Energie Nederland zullen aanhaken via een agenda-lidmaatschap.

Heeft u ons wat te vertellen over energiebesparing, duurzame opwekking en de slimme meter? Laat het ons weten via Claire Tielens, clairetielens(at)nvde.nl.


Misschien ook interessant