Verkiezingswinnaars VVD en D66 noemen klimaatbeleid

18 maart 2021

De VVD blijft met waarschijnlijk 35 zetels de grootste partij en D66 wordt de tweede partij met 24 zetels. Dat blijkt uit de voorlopige prognose van de Tweede Kamerverkiezingen. Het CDA daalt naar 15 zetels. Ook de SP en GroenLinks staan op verlies en krijgen naar verwachting respectievelijk 9 en 7 zetels. De PvdA blijft gelijk op negen zetels. Maar liefst vier nieuwe partijen lijken op zetels in de Kamer te kunnen rekenen.
De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) wenst alle nieuwe Kamerleden veel succes en verheugt zich op de samenwerking!

De twee partijen die vooraan staan bij het vormen van een nieuwe regering, noemden meteen het belang van klimaatbeleid. VVD-leider Mark Rutte zei op de verkiezingsavond: “De agenda die voor ons ligt, is enorm.” Hij verwees daarbij onder meer naar de klimaatcrisis. Sigrid Kaag, D66, zei in haar eerste speech na de verkiezingen dat de nieuwe regering vooral groener moet worden. “De klimaatramp kan niet wachten,” zei zij.

Gisteren hebben de kiezers gesproken. Vandaag en de komende weken is het belangrijk dat er al stappen worden gezet naar een effectief klimaatbeleid in het nieuwe regeerakkoord, vindt de NVDE. Er is geen tijd te verliezen, want in de wereld van de energietransitie is 2030 al ‘morgen’. De energie- en mobiliteitssector is al volop bezig en gooit er met het nieuwe kabinet graag een schepje bovenop om Nederland duurzaam te maken, banen te creëren en de economie te herstellen. De NVDE zette de politieke keuzes voor de energietransitie op een rijtje.

Lees hier het Manifest en bekijk de film.


Misschien ook interessant