Seminar 31 okt: Aan de slag! Duurzaam werkgeverschap in een duurzame wereld

5 september 2019

In de komende jaren kunnen er 70.000 nieuwe banen bijkomen in de energiesector. Van installateurs van warmtepompen tot windmolenaars, van data-analisten tot omgevingsmanagers, ze zijn allemaal nodig om de overgang naar een schone energievoorziening tot stand te brengen.

Des te belangrijker wordt het voor bedrijven om niet alleen een duurzaam product aan de man te brengen, maar ook een duurzame werkgever te zijn. Een werkgever die nieuwe mensen aantrekt en weet vast te houden. Hoe zorg je voor kwaliteit van het werk? Hoe zorg je ervoor dat je een aantrekkelijke werkgever bent, zeker in een tijd van grote tekorten?

Daarover gaan FNV en NVDE graag met u in gesprek. Wij nodigen u van harte uit voor ons seminar Aan de slag! Duurzaam werkgeverschap in een duurzame wereld. Het seminar vindt plaats op 31 oktober, van 13:30-17:30 uur, bij FNV in Utrecht. Deze uitnodiging is bedoeld voor HR-managers en -medewerkers, voor start- en scale-ups. De uitnodiging is ook bedoeld voor (jongere) medewerkers die in de praktijk actief zijn in energietransitie- of klimaatbanen.  Wat maakt volgens hen een werkgever aantrekkelijk?

Hier zullen we best practises uitwisselen uit de energiesector en van andere sectoren. Wij vertellen u over ons onderzoek naar aantrekkelijk werkgeverschap onder jongeren. Tot slot spreken we samen over vervolgstappen voor u, FNV en NVDE.

Het programma:

13:30-13:45       Opening door Olof van der Gaag, directeur NVDE, en Kitty Jong, vice-voorzitter FNV.
13:45-14:00       Quiz over aantrekkelijk werkgeverschap
14:00-14:15        Bas van Weegberg (FNV Jong): wat maakt een werkgever aantrekkelijk voor jongeren?
14:15-14:30        Presentatie HR-monitor Motivaction: werkgeverschap en de energiesector
14:30-15:00       TEDtalks: Marijke Receveur (Chief Growth, Lightyear) en Marlies Visser (directeur Operatie, Alliander)

15:15-15:45        Een kijkje over de schutting: hoe gaat het elders? Het verhaal van Tata Steel en zorgorganisatie Cosis.
15:45-16:45        Aan de slag! Hoe ga je zelf verder? En wat kunnen en moeten FNV en NVDE doen?
16:45-17:00       Afsluiting
17:00-17:30       Borrel en hapje

Aanmelden voor het seminar is gratis en kan via deze link.

Het seminar vindt plaats bij FNV Centraal Vakbondshuis, Hertogswetering 159, 3543 AS, Utrecht. Een route kun je hier inplannen.
Wil je meer weten? Dan kun je contact opnemen met Alienke Ramaker (alienkeramaker@nvde.nl) of Marie-Thérèse Rooijackers-Bos (marie-therese.rooijackers-bos@fnv.nl).


Misschien ook interessant