Open Energiedag 16 september 2023, meld ook je duurzame energie project aan!

16 mei 2023

Doet jouw bedrijf/organisatie ook mee met de Open Energiedag op 16 september 2023? De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) organiseert deze dag voor het derde jaar, samen met zes brancheorganisaties. Vorig jaar namen meer dan vijfduizend bezoekers tijdens deze dag een kijkje bij meer dan 60 duurzame energieprojecten. Dit jaar worden dat er vast meer. Een breed scala aan energieprojecten, zoals zon- en windparken, biomassacentrales, aquathermie-, bio-energie-, bodemenergie-, geothermie-, isolatie-, warmtepompen- en infrastructuurprojecten kunnen zich aanmelden voor de Open Energiedag. De dag wordt georganiseerd door NVDE, NWEA, Holland Solar, Energie Samen, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie, Geothermie Nederland.

Wat is de Open Energiedag?
Duurzame energieprojecten in heel Nederland openen de deuren om mensen kennis te laten maken met de technieken én de mensen achter de energietransitie. Bezoekers varen met een bootje naar een drijvend zonnepark, kijken binnenin een windmolen, horen het verhaal achter de houtsnippers in de biomassacentrale of voelen de warmte van bodemenergie. De belangstelling voor duurzame energie en energiebesparing nam vorig jaar flink toe. De Open Energiedag draagt bij aan begrip en draagvlak voor duurzame energie.

Meld je energieproject aan
Wil jij de deuren van jouw energieproject ook openen voor publiek op 16 september 2023? Je kan locaties voor de Open Energiedag aanmelden via het formulier onderaan de webpagina van de Open Energiedag. Aanmeldingen graag zo snel mogelijk, het liefst voor half juni. (ook als nog niet alle details ingevuld zijn, dat kan later aangevuld worden.) De Open Energiedag is niet voor individuele woningen: die passen goed bij de duurzame huizenroute.

Ook voor werkzoekenden en loopbaancoaches
Dit jaar besteden we extra aandacht aan de doelgroep werkzoekenden en loopbaancoaches. Zij kunnen tijdens de Open Energiedag een indruk krijgen hoe het is om te werken aan de energietransitie. Zoekt jouw bedrijf/organisatie medewerkers of wil je bijdragen aan het informeren van werkzoekenden, dan kun je hen tijdens de Open Energiedag verwelkomen. We doen dit samen met de FNV en ‘Mensen Maken de Transitie’.

Praktische informatie
Doet een locatie mee aan de Open Energiedag? Dan kun je zelf de dag naar eigen inzicht vormgeven: het precieze programma en de praktische organisatie op de locatie zelf laten we over aan de creativiteit van de organisatoren. Denk aan rondleidingen, presentaties, fietsroutes en meer. De locatie ontvangt van ons een toolkit met beeldmateriaal om te gebruiken in de eigen on- en offline communicatie en een voorbeeldpersbericht voor de lokale media.

De Open Energiedag is onderdeel van de ‘Daar krijg je energie van’-campagne. Stuur een mail naar communicatie[at]nvde.nl voor meer informatie.


Misschien ook interessant

Podcast Betrouwbare Bronnen: Klimaat en Groene Groei: Sophie Hermans heeft grote ambities, maar wordt het haar mogelijk gemaakt?

Podcast Betrouwbare Bronnen: Klimaat en Groene Groei: Sophie Hermans heeft grote ambities, maar wordt het haar mogelijk gemaakt?