NVDE-webinar financieringsinstrumenten

29 oktober 2020

VEMW, RVO en de NVDE organiseerden de afgelopen jaren diverse inspiratietours om kennis en praktijkervaringen te delen over de mogelijkheden van CO2-reductie in de industrie. In een (CO2-vrije) touringcar werden bedrijven bezocht waarbij deelnemers een brede indruk kregen van de mogelijkheden voor verduurzaming van energiegebruik in de industrie. Corona gooit helaas roet in het eten. Een vijftal inspiratietours zullen nu plaatsvinden via een online webinar.

Op dinsdag 10 november a.s. vindt het derde webinar plaats over financieringsinstrumenten van 15.00 tot 16.30 uur. In het webinar wordt ingegaan op fiscale instrumenten, subsidies- en financieringsregelingen. Deze regelingen kunnen uw bedrijf ondersteunen bij het realiseren van CO2-reductie.  

U kunt zich aanmelden via deze registratielink

Het webinar geeft onder andere een overzicht van de verschillende regelingen in ‘subsidieland’. Marcel Hutjens en Hendrik Alkema (beiden RVO) vertellen welke regelingen er zijn, en voor welke toepassing en ontwikkelfase deze geschikt zijn. Onder andere de nieuwe SDE++ regeling komt aan bod.
Daarna delen Bastiaan Kats (EY) en Arnold Mulder (ABN AMRO) geanonimiseerde praktijkverhalen uit de industrie. Hierbij ligt de focus op het gebruik van fiscale maatregelen, subsidies en financieringsconstructies.

Na dit webinar is uw kennis rondom financiering, subsidie- en fiscale regelingen weer up-to-date. Wij hopen dat u na het webinar beter weet waar u met uw vragen terecht kunt.

Link naar het overzicht van de inspiratietours


Misschien ook interessant