NVDE Startup: Triple Solar biedt revolutie in gasloos verwarmen

6 september 2018

Triple Solar maakt warmtepomppanelen, die jaarrond stroom, warmte en warm tapwater maken. Warmtepomppanelen bieden een aantal voordelen ten opzichte van andere warmtepompsystemen, waardoor ze een grote rol kunnen gaan spelen in de transitie naar aardgasvrije gebouwen. Het bedrijf is dankzij bemiddeling van Stichting Doen één van de tientallen nieuwe startup-leden van de NVDE, al is Triple Solar met negen jaar ervaring eigenlijk een scale-up.

Bestaande warmtepompen kunnen in sommige gevallen geluidsoverlast geven. Triple Solar heeft in de afgelopen acht jaar gewerkt aan een zuinig, efficiënt en geluidloos systeem: het warmtepomppaneel. Een warmtepomppaneel combineert een zonnepaneel (elektra) met een thermisch systeem waardoor deze in combinatie met een warmtepomp dag en nacht, zomer en winter warm water voor verwarming en tapwater levert.

De door TNO geteste en wereldwijd gepatenteerde oplossing van Triple Solar is al in meer dan honderd gebouwen in binnen- en buitenland met goede resultaten toegepast. De projecten zijn intussen uitgebreid naar appartementencomplexen en woonwijken. Nieuwste klant is dierentuin ARTIS in Amsterdam, waar Triple Solar het restaurantgebouw de Twee Cheeta’s verduurzaamt.


Misschien ook interessant