Euroforum is lid van NVDE

6 september 2018

Euroforum organiseert congressen en opleidingen, onder andere over duurzaamheid, in vele sectoren: energie, ruimtelijke ordening, mobiliteit en bouw. “In de energiesector is veel behoefte aan kennis. Euroforum kan iets toevoegen aan de NVDE, omdat we veel mensen met elkaar verbinden. We komen graag met nog meer verschillende stakeholders in contact,” zegt Bianca Bendriss, senior congres en opleidingsmanager duurzaamheid van Euroforum. “Fijn dat Euroforum lid is geworden van de NVDE,” zegt Olof van der Gaag, directeur NVDE. “Kennis en de verspreiding daarvan zijn cruciaal. Dat hoor ik bijna dagelijks van andere leden. Ik vind het belangrijk dat er in begrijpelijke taal over de energietransitie gecommuniceerd wordt. We moeten iedereen raken, niet alleen de technische experts. Daar helpt Euroforum bij.”

“Euroforum ziet dat er bij werkend Nederland behoefte is om de kennis te verbreden. Mensen willen zich bijspijkeren. Bovendien brengen we verschillende stakeholders met elkaar in connectie en versterken zo de sector. Er komen bijvoorbeeld veel gemeentes bij onze opleidingen en congressen. Daar komen ze met energiebedrijven, netbeheerders en woningcorporaties in contact. Vooral met de ronde-tafel-gesprekken, in strak geleide, kleine groepen, kunnen ze de volgende dag aan de slag, hoor ik.”
Euroforum is onafhankelijk en  heeft geen voorkeur voor een bepaalde techniek of een richting in de energietransitie. “Iedereen heeft het over aardgasvrij. Maar twee weken geleden sprak ik de Vereniging van Ketelfabrikanten. Zij gaan er vanuit dat er nog eeuwen behoefte zal zijn aan groen-gas-ketels. Dat vind ik interessant.”
Euroforum werkt met 65 mensen aan 500 events per jaar. Op energiegebied zijn er jaarlijks ongeveer tien congressen en vijftien opleidingen. De bekendste zijn het Nationaal Warmtecongres, het circulaire economiefestival en het nationaal windenergie event.

“We vinden inhoud heel belangrijk. We beginnen negen maanden voor een event al met research naar wat er leeft in de markt. En dan zetten we een onafhankelijk programma neer. Aan goede onderwerpen voor congressen of opleidingen hebben we altijd behoefte,” zegt Bendriss.


Misschien ook interessant