NVDE start podcastserie over uitvoering energietransitie

5 maart 2024

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) start vandaag de nieuwe maandelijkse podcastserie ‘Daar krijg je energie van’, met voorbeelden van duurzame energie in de praktijk. “We willen een gezicht geven aan de uitvoerders van de energietransitie. Hoe werkt dat in de praktijk? Met deze podcastserie laten we zien dat het duurzame energiesysteem al in volle gang is”, zegt Olof van der Gaag, voorzitter NVDE. In de eerste podcast is te beluisteren hoe tomaten geteeld worden dankzij geothermie.

Lagere energierekening en onafhankelijkheid
De energietransitie levert veel op: kansen voor ondernemers, een lagere en betrouwbare energierekening, fascinerende technische en sociale innovaties en minder afhankelijkheid van fossiele energie uit het buitenland.

Eerste podcast bij tomatenkweker
Voor de eerste aflevering ging de NVDE langs bij Duijvestijn Tomaten in Pijnacker. Omringd door duizenden tomatenplanten vertellen Ted Duijvestijn, eigenaar van Duijvestijn tomaten, en Martin van der Hout, Greenport West-Holland, hoe tomaten middels aardwarmte duurzaam worden geteeld. De warmte komt van kilometers onder de grond en er liggen zonnepanelen op het dak. Zij zien een grote rol voor geothermie in de glastuinbouw.

Waar gaat de NVDE nog meer langs?
Elke eerste maandag van de maand is er een nieuwe podcast. In april kunnen luisteraars meer horen over het energiepark Haringvliet van Vattenfall: de enige in Nederland waar zonne- en windenergie en batterijen worden gecombineerd. In mei gaat de podcast over het emissievrij aanleggen van elektriciteitskabels, met elektrische boormachines.

De podcast is te beluisteren via spotify:


Misschien ook interessant