NVDE sluit zich aan bij Energieopwek.nl

8 juni 2023

Energieopwek.nl is de informatiebron over hernieuwbare energie in Nederland. Van twaalf verschillende hernieuwbare bronnen, waaronder zonne-energie en windenergie, is te zien hoeveel duurzame energie er elk moment van de dag wordt opgewekt. Energieopwek.nl is een initiatief van het Nationaal Klimaat Platform, mogelijk gemaakt door Gasunie, TenneT en Netbeheer Nederland. Nu sluit ook de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) zich hierbij aan.

 “Leuk dat de NVDE partner is geworden van Energieopwek.nl. Die site is een ware snoepwinkel vol actuele informatie over de snelgroeiende hoeveelheid opgewekte duurzame energie in Nederland. De vele opwek-records blijken er ook mooi uit”, laat de voorzitter van de NVDE, Olof van der Gaag weten. De verbinding tussen Energieopwek en de NVDE is dan ook logisch. Beide maken zich sterk voor duurzame energie in Nederland. Met dit partnerschap draagt de NVDE bij dat de schat aan informatie die Energieopwek heeft, nog breder bekend wordt, onder andere bij de duizenden bedrijven die de NVDE vertegenwoordigt.

Het Nationaal Klimaat Platform, Gasunie, TenneT en Netbeheer Nederland zijn blij met deze ontwikkeling. “Wij zien dat Energieopwek zich heeft ontwikkeld tot een belangrijke bron van informatie voor een brede groep aan mensen. Wij zijn blij dat de NVDE hieraan nog meer kan bijdragen”.


Misschien ook interessant