NVDE-podcast #3 – De Stedin Academie: een win-win-winsituatie

7 mei 2024

In de derde podcastaflevering van de NVDE-serie ‘Daar krijg je energie van’, neemt NVDE-voorzitter Olof van der Gaag je mee naar netbeheerder Stedin. Daar bespreekt hij met Trudy Onland (COO Stedin), Hannelies Boelhouwer (directeur Stedin Academie) en leerlingen bij de Stedin Academie de immense opgave om het elektriciteitssysteem toekomstbestendig te maken.

In Nederland is er een schreeuwend tekort aan vakmensen. Netbeheerder Stedin verleidt mensen succesvol naar een carrière in de energietransitie via de Stedin Academie. Zij-instromers, jongeren, statushouders en vrouwen: ze zijn allemaal hard nodig om het energiesysteem te verduurzamen. Olof van der Gaag bespreekt met Trudy Onland en Marlies Boelhouwer waarom het zo belangrijk is dat praktisch geschoolden deze duurzame weg inslaan.

Ook neemt Van der Gaag je mee door de Stedin Academie en spreekt hij met leerlingen die er bezig zijn. Boelhouwer: “Het is een win-win-win. We proberen een impact te hebben op levens van mensen en een impact te hebben op de energietransitie. En daarmee heeft het ook een impact op onze eigen levens, want ik leer dagelijks van de leerlingen die hier rondlopen.”

Luister hier naar de podcast op Spotify (40 minuten)

 

 

 

 

 

 


Misschien ook interessant

Bart Groothuis, Europarlementariër (VVD): “Geen ander Europees land zo goed gepositioneerd om duurzame energie van eigen bodem op te wekken”

Bart Groothuis, Europarlementariër (VVD): “Geen ander Europees land zo goed gepositioneerd om duurzame energie van eigen bodem op te wekken”