Nog groter aantal duurzame energieprojecten opent deuren tijdens de Open Energiedag op 17 september 2022

15 september 2022

Ontdek de wereld achter het stopcontact en de thermostaat. Waar komen elektriciteit en warmte eigenlijk vandaan? En hoe zorgen we ervoor dat die energie steeds schoner wordt? En dat we minder afhankelijk worden van het buitenland?
Tijdens de Open Energiedag kan iedereen een kijkje nemen bij duurzame energieprojecten. Er zijn nu 62 locaties verspreid door Nederland hiervoor aangemeld.

Kom jij kijken naar een zonne- of windpark bij jou in de buurt? Ontmoet de mensen achter een biomassacentrale; voel de warmte van bodemenergie. De tientallen locaties die de deuren openen zijn te vinden op www.openenergiedag.nl

Fietstochten langs duurzame energieprojecten ism Cycling4Climate
Wat is er nu leuker dan de door de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie georganiseerde Open Energiedag op de fiets te bezoeken? Voor die mensen heeft Cycling4Climate een aantal fietstochten ontworpen zodat je nog meer projecten op één dag kunt bekijken én lekker kunt fietsen door prachtige delen van Nederland. Zie hier de routes van de fietstochten.

 

De Open Energiedag is onderdeel van de campagne ‘Daar krijg je energie van’, een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), Energie Samen, Holland Solar, NWEA, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie en Geothermie Nederland.


Misschien ook interessant