Nieuwe krant over isolatie en energiebesparen

28 januari 2017

Deze maand verschijnt de eerste Isolatiekrant. Deze samenwerking tussen maatschappelijke organisaties en onafhankelijke partijen wordt uitgegeven door Pluimers BV, een van de leden van de NVDE. De eerste editie kent een voorwoord van minister Blok, minister voor Wonen en Rijksdienst.

Het is nu een actueel moment om de krant uit te geven met het Energieakkoord en de geldende subsidie”, vertelt Henk ter Harmsel van Pluimers BV in een interview op Energieplein 2020. “Er moet nog veel gebeuren in Nederland. Men praat over ‘in één klap energieneutraal worden’. Dat is prima voor de plekken waar dat kan. Maar wij zien meer in een legosysteem van ‘no regret’-maatregelen waarmee we gefaseerd groeien naar energieneutraliteit. Vanuit Pluimers hebben wij ervaring met de processen rondom isolatie en veel contacten in deze branche. We sluiten met de krant aan op de landelijke campagne, Energie besparen doe je nu. Tot nu toe is iedereen met wie we de samenwerking opzoeken positief over het initiatief.”

De Isolatiekrant kent een oplage van minimaal 2,5 miljoen exemplaren en is gericht op particulieren en in mindere mate op VvE’s. Ter Harmsel: “Het gaat om woningbezitters van woningen die tussen 1930 en 1980 gebouwd zijn. Want zij hebben de maatregelen hard nodig.”

De krant is heel breed opgezet. Minister Blok schrijft het voorwoord en geeft aan wat energie besparen oplevert. Ook geeft Blok een toelichting op de campagne ‘Energie besparen doe je nu’, die zich richt op huizen met een bouwjaar tussen 1930 en 1980. Verder zijn er artikelen over hoe je het beste de maatregelen kunt nemen en handige tips van Milieu Centraal.

Bedrijven die de krant willen delen met hun klanten kunnen e-mailen naar info@pluimers.nl voor het aanvragen of (bij-)bestellen van exemplaren, of voor de digitale versie van de krant. Daarnaast kunnen de bedrijven die een bijlage hebben in de Isolatiekrant rechtstreeks benaderd worden door geïnteresseerden.


Misschien ook interessant