Inspiratietour verduurzaming industrie

3 oktober 2019

VEMW, de NVDE en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) nodigen u uit voor een inspiratietour om kennis en praktijkervaringen te delen over de mogelijkheden van CO2-reductie in de industrie. Die reductie is nodig om in 2030 te kunnen voldoen aan de doelstelling van 49 procent CO2-reductie t.o.v. 1990 (Klimaatakkoord en Regeerakkoord).

De inspiratietours bieden u het reële verhaal, vanuit de praktijk. Het zal u geen blauwdruk geven hoe u CO2 kunt reduceren, maar wel een brede indruk bieden van de mogelijkheden voor verduurzaming van uw energiegebruik. De opzet is kennisuitwisseling door de industrie voor de industrie, uitgaande van afwegingen, aandachtspunten, de investerings- en exploitatiekosten, gebruiksvriendelijkheid en inpasbaarheid van technieken binnen het bestaande proces en vergunningverlening.

We geven dit vorm met een drietal tours per touringcar langs industriële productieprocessen.  Elke tour gaat langs twee praktijkinstallaties en een derde case wordt in de bus van de ene naar de andere installatie toegelicht. Daarnaast geeft RVO toelichting op de mogelijkheden voor ondersteuning en subsidiëring. De bus brengt u weer terug bij het startpunt.

Wij bieden drie bustours aan, gelieerd aan verschillende regio’s in Nederland.

-geweest- Bustour 1 november 2019, Oost-Nederland
Bezoek aan FrieslandCampina in Borculo en Plukon in Wezep. Onderweg een presentatie van KWA/Sparkling Projects en van RVO.
Technieken: Pyrolyse-olie, warmtepomp/elektrificatie, biogas, zon-PV.

-geweest- Bustour 29 november 2019, Zuidwest-Nederland
Bezoek aan Lamb-Weston Meijer en Wiskerke Onions te Kruiningen en Cosun Innovation Centre in Dinteloord. Onderweg een presentatie van DOW Chemical en van RVO.
Technieken: Waterstof, Warmtepomp, Restwarmte/warmtenet, Biomassa t.b.v. warmte/stoom.

Bustour 7 februari 2020, Noord-Nederland
We gaan op bezoek bij Nouryon en Energy from Waste. RVO en Stork Thermeq zullen een pitch in de bus houden

Geïnteresseerd? U kunt contact opnemen met Alienke Ramaker, 06-39576088 of alienkeramaker@nvde.nl. Of meld u nu aan via deze link

Wij hopen u te ontmoeten bij één van onze inspiratietours.


Misschien ook interessant