Grote daken vangen veel zon

18 juli 2017

NVDE en Holland Solar gaan in september en oktober op zoek naar geschikte daken waar zonnepanelen op kunnen worden geplaatst, samen met brancheverenigingen van bedrijven met flinke dakoppervlakken. Onder de werktitel ‘Grote daken vangen veel zon’ starten ze een matchmaking-actie, die bedrijven met dakoppervlak koppelt aan zonnestroom-aanbieders, die op kwaliteit zijn getoetst. Ze doen dit in samenwerking met Solar Magazine. Voor zonnepanelen op daken is geen vergunning vereist. De SDE+-regeling biedt vanaf half oktober weer subsidiemogelijkheden voor zonnestroomprojecten. Zonnepanelen helpen bedrijven om hun CO2-footprint te verlagen en om een duurzamer imago te krijgen. De investering levert een aantrekkelijk rendement op.

De matchmaking-actie maakt het bedrijven makkelijk om op korte termijn te beslissen over het leggen van zonnepanelen op hun dak. Er zijn drie varianten mogelijk: het bedrijf investeert zelf, kiest voor externe financiering of verhuurt zijn dak. Het is de bedoeling om de pilot-actie van dit najaar uit te breiden tot een campagne die in het voorjaar van 2018 duizenden bedrijven bereikt.

Bent u vertegenwoordiger van een brancheorganisatie of een bedrijf met veel vestigingen? Heeft u interesse om te bespreken hoe NVDE en Holland Solar u kunnen helpen om uw leden of bedrijfsvestigingen te enthousiasmeren om hun daken te benutten voor zonnepanelen? We helpen u graag gratis aan communicatiematerialen met uw organisatie als mede-afzender! Neem contact op met Jaap Baarsma, voorzitter van Holland Solar, voorzitter[at]hollandsolar.nl

beeld: Elkor Solar Energy, PostNL


Misschien ook interessant