Groene industriepolitiek: must of mythe? Kijk het debat hier terug

19 maart 2024

Maandag 18 maart hadden we een mooie discussie over de toekomst van groene industrie in Nederland in Pakhuis de Zwijger. Wat is daarvoor nodig, wat is mogelijk en welke keuzes moeten we maken? Het debat is hieronder terug te kijken.

Met een welkom door Olof van der Gaag (NVDE) en een prikkelende en scherpe aftrap door Alex Kaat over het energieverbruik en de economische toegevoegde waarde van verschillende sectoren. Gevolgd door een panelgesprek met Nienke Homan (VNCI), Gert Jan Kramer (Sustainable Industry Lab) Matthijs Sienot (NVDE en Arcadis) en Coby van der Linde (Clingendael International Energy Programme). Over haast en geduld, duurzame waardeketens, snelle concrete stappen vooruit en kansen voor Nederland. Met een intermezzo door Roel Berghuis die vanuit FNV en ook later een belangrijke aanjager was en is van ‘groen staal’ bij Tata Steel. Daarna kwamen er vele vragen en opmerkingen uit de zaal. Over waar je wel en geen belastinggeld in moet steken, en over het naar voren halen van investeringsbeslissingen.


De avond werd met een positieve boodschap afgesloten door Karlo Van Dam, directeur Industrie bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Bekijk de livestream hier terug:

Een debat georganiseerd door NVDE ism met Pakhuis de Zwijger


Misschien ook interessant