ENGIE: met 6000 medewerkers gericht op de energietransitie

3 september 2020

ENGIE en haar familieleden Sungevity, EVBox, Biogas Plus, Installect en Hydreco Geomec leveren al decennialang energie- en technische diensten en producten in Nederland. Met zo’n 6.000 collega’s richten we ons volledig op de uitdagingen van de energietransitie. Duurzaamheid en energiebesparing spelen in ons werk een cruciale rol, waarbij CO2-neutraliteit van onze projecten een leidend principe is.

Zo investeren we volop in slimme technische oplossingen voor en bij klanten, diverse energieopwekkingsvormen, groene moleculen, duurzame warmte, schone mobiliteitsdiensten en gebiedsontwikkeling. De energietransitie kan niemand alleen. Voor ENGIE is samenwerking, naast voldoende vakmensen, een cruciale factor om te versnellen. De belangrijkste reden voor ons om bij de NVDE aan te sluiten, is haar vooraanstaande rol in deze transitieperiode. Wij zijn ervan overtuigd dat deze vereniging ons helpt om onze duurzame ambities sneller waar te maken.

“ENGIE is een grote en invloedrijke speler in de wereld van de energietransitie. Op alle vlakken, van elektriciteit tot gas, aard- en bodemwarmte,  mobiliteit en slimme innovatieve technologie voor energiebesparing, heeft Engie sleutels in handen om de transitie te helpen versnellen. De NVDE is dan ook zeer verguld dat we samen met Engie kunnen werken aan het halen van de doelstellingen op weg naar honderd procent duurzame energie. Ik vind het ook heel inspirerend dat Engie ‘optimisme’ hoog in haar vaandel heeft staan. Het is één van hun drie kernwoorden: energie, technologie en optimisme,” zegt Olof van der Gaag, directeur NVDE.

ENGIE


Misschien ook interessant