Eerste subsidievrije windpark op zee

20 maart 2018

Nederland krijgt een wereldprimeur: het eerste subsidievrije windmolenpark op zee. NVDE-lid Nuon Vattenfall krijgt de vergunning voor het offshore windpark Hollandse Kust Zuid. Dat maakte minister Wiebes 19 maart bekend. Het gaat om een windpark van 700 – 750 MW dat duurzame energie zal produceren voor 1 tot 1,5 miljoen huishoudens.

“Dit is geweldig nieuws voor de Nederlandse windenergiesector en ook voor de energietransitie in zijn algemeen. Het is enorm inspirerend, ook voor andere duurzame energiesectoren, dat het gelukt is om in zo’n korte tijd de kosten drastisch naar beneden te krijgen,” zegt Olof van der Gaag, directeur NVDE.

Magnus Hall, CEO van Vattenfall: “Dit is heel goed nieuws voor Vattenfall, Nuon en Nederland. Dit betekent een belangrijke stap voor Vattenfall met het oog op onze ambitie om te groeien in de productie van duurzame energie en om binnen één generatie fossielvrij te zijn.” Volgens de aanbestedingsregels moet het windpark binnen 5 jaar na een onherroepelijke vergunning volledig operationeel zijn.

Persbericht NUON Vattenfall

Persbericht NWEA (Nederlandse Windenergie Associatie)


Misschien ook interessant