DWA nieuwe partner NVDE

21 maart 2019

Duurzame oplossingen voor gebouwen en gebieden
DWA is een adviesbureau met een missie. Wij werken vanuit een gezamenlijke passie voor duurzaamheid aan een betere wereld voor toekomstige generaties. Duurzaam bouwen is voor ons altijd de norm geweest, het zit in onze genen.

Met 120 collega’s zorgen wij al meer dan 30 jaar voor duurzame oplossingen voor gebouwen en gebieden. We houden ons bezig met visievorming en strategie, engineering en onderzoek. Een belangrijk speerpunt voor ons is het daadwerkelijk realiseren van beoogde prestaties. Wij maken duurzaamheid werkend.

Jaap Dijkgraaf, algemeen directeur bij DWA: “NVDE is dé organisatie die zich sterk maakt voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie. Relevante branchepartijen bundelen hun kennis en belangen bij de vereniging, die dan ook een luisterend oor vindt in ‘Den Haag’. Daarom sluit DWA zich graag bij NVDE aan. Wij willen onze bijdrage leveren aan de noodzakelijke versnelling van de verduurzaming: iedereen heeft recht op een duurzame leefomgeving. De energietransitie – het aardgasvrij maken van wijken –  is een enorme opgave. Ook door de bestuurlijke coördinatie en maatschappelijke acceptatie. Dat vraagt om samenwerking met belanghebbenden en een integrale aanpak. Elkaar scherp houden, zoeken naar nieuwe oplossingen en grenzen verleggen. Precies in ons straatje!”

“Mooi dat DWA lid is geworden,” zegt Olof van der Gaag, directeur NVDE. “DWA’s expertise over techniek en processen voor duurzaam bouwen is zeer welkom. Het aardgasvrij maken van gebouwen en wijken is een complex proces. Praktijkkennis daarover is essentieel.”


Misschien ook interessant