‘Duurzame gastoepassingen versnellen de transitie én maken het betaalbaar’

19 april 2017

Om de gebouwde omgeving van Nederland volledig van duurzame energie te voorzien is grootschalig gebruik van zonne- en windenergie noodzakelijk, maar vooral ook een grote reductie van de energievraag in die omgeving. Naast isolatie en renovatie is daar ook een rol weggelegd voor efficiënte installatietechnieken. Energy2Go, nieuw lid van de NVDE, werkt aan de doorbraak van deze technieken.

Energy2GO is een samenwerkingsverband van leveranciers, installateurs en andere betrokken partijen op het gebied van duurzame gastoepassingen zoals WKK, brandstofcellen en gaswarmtepompen. “Die toepassingen bieden Nederland een hele grote kans om de energietransitie te versnellen en tegelijkertijd betaalbaar te houden”, stel Arjen de Jong, kartrekker van Energy2Go. “Duurzame gastoepassingen, zoals WKK en brandstofcellen zijn namelijk heel goed toepasbaar in ons land, en blijken ook nog eens 2 tot 5 keer goedkoper te zijn dan andere oplossingen.”

Bewustzijn gewenst

Voor de echte doorbraak van deze technieken is er allereerst meer bewustzijn nodig bij de partijen die gebruik kunnen maken van deze toepassingen, zowel bij beleidsmakers, bedrijven, maar ook bij woningcorporaties en particulieren. Energy2Go ziet daarin een rol voor zichzelf weggelegd. Door het verstrekken van onafhankelijke informatie en het communiceren van de voordelen voor zowel gebruiker als het milieu wil ze de toepassing van deze technieken in de gebouwde omgeving te vergroten. “We zijn bezig met het opzetten van demonstratieprojecten en het beschikbaar maken van informatie. Daarnaast maakt Energy2Go zich hard om de voordelen van deze technieken daadwerkelijk om te zetten in een goede business case”

De Jong is enthousiast over de nabije toekomst. “Er komen steeds meer producten op de markt en de vraag neemt toe. Wij verwachten door de betaalbaarheid en de goede aansluiting op de markt dat deze zich vanzelf gaat ontwikkelen. Hou ons dus in de gaten!

Kijk voor meer informatie op http://www.e2go.nl

 


Misschien ook interessant