Duurzaam koken in stijl met MAKUS

24 januari 2019

Waarom zijn alle inductiekookplaten eigenlijk zwart? Zonde! Startup MAKUS ontwikkelt inductiekookplaten (glasfornuizen) in elke denkbare print. Met dit idee won MAKUS de publieksprijs van de ASN Wereldprijs.
In plaats van een zwarte inductieplaat die je móet aanschaffen om te verduurzamen, zijn de glasfornuizen van MAKUS zo mooi dat men niet kan wachten om er een aan te schaffen.
Makus werkt er hard aan om deze zomer de eerste editie op de markt te brengen, in samenwerking met een gerenommeerde keukenpartij. De focus zal in eerste instantie liggen op business to business. De partijen die als eerst aangeven interesse te hebben, krijgen voorrang. Interesse? Stuur dan een mail naar info@makuskitchen.com.

Merel Phillippart: “MAKUS decoreert duurzaamheid. In de duurzame energiewereld ligt de focus voornamelijk op de techniek. Die is essentieel, maar door alléén daarop te focussen worden er kansen gemist. Sinds het winnen van de ASN Wereldprijs krijgen we bijna dagelijks een aanvraag voor een gecustomizede inductieplaat van een particuliere bewoner. Met name de honingraat doet het goed”.

De keuze om de inductieplaat te decoreren is misschien opvallend. Daar ligt natuurlijk niet de grootste energiewinst bij het verduurzamen van een woning. De overgang van koken op gas naar inductie is echter wel de meest merkbare overgang voor de bewoner. Het is een beperkte energetische stap, maar een grote emotionele stap en daarmee een hele belangrijke.


Misschien ook interessant