Craig Morris bij de NVDE

30 november 2016

Afgelopen maand was onderzoeker duurzame energie en auteur Craig Morris in Nederland voor een aantal lezingen. Wij mochten hem ook ontvangen op het hoofdkantoor van de NVDE in Utrecht, waar we met een aantal van onze leden met hem een levendig gesprek hadden.

Craig Morris is onder meer bekend dankzij het boek dat hij onlangs uitgaf samen met Arne Jungjohann: Energy Democracy. Daarin vertelt hij het verhaal over de Duitse Energiewende. De drijvende kracht achter het succes van deze transitie zijn volgens hem de burgers. Zij hebben steeds meer behoefte om mee te praten over het energiesysteem. Met de transitie voor het klimaat en de introductie van meer hernieuwbare energiebronnen krijgen zij dan ook alle kans hiervoor. Hij noemt dit concept de Energiedemocratie.

We raden dit boek van harte aan voor iedereen die bezig is met of interesse heeft in met onze eigen energietransitie. Het is te koop via deze link. Meer informatie vind je op: Energiewendebok.de. Craig Morris en medeauteur Jungjohann zijn ook te volgen op Twitter als @PPchef en @Arne_JJ, of via @EnergiewendeGER.


Misschien ook interessant