Bedrijven kunnen aanhaken bij campagnes over energiebesparing

30 november 2017

Energiebesparing gaat volop aandacht krijgen deze winter. De campagne Energiebesparen Doe Je Nu van de ministeries van EZK en BZK start in de tweede helft van januari 2018. Daarnaast beginnen nu activiteiten vanuit het convenant energiebesparing gebouwde omgeving. We maken voor beide campagnes toolkits met communicatiemiddelen, bedoeld om bedrijven te laten aanhaken en te laten profiteren van alle aandacht voor energiebesparing. De NVDE en haar leden zijn nauw betrokken.

Vanaf half januari worden er TV-spots uitgezonden en start de online campagne met filmpjes, in het kader van de campagne Energiebesparen Doe Je Nu van EZK en BZK in samenwerking met NVDE, UNETO-VNI, VNG en MilieuCentraal. Enthousiaste bewoners vertellen in de TV-commercials over hun warmtepomp, zonneboiler of isolatiemaatregelen. De ISDE-subsidie krijgt extra aandacht. De campagnewebsite gaat twaalf ‘verbeteropties’ bieden voor woningen, waaronder ook biomassaketels, pelletkachels en zonnepanelen. De website ‘DuurzameWarmte.nl’ die sinds dit voorjaar draait, wordt hierin geïntegreerd. Bezoekers worden in contact gebracht met leveranciers en installateurs die hen snel een offerte kunnen bezorgen. De campagne biedt een uitgelezen kans aan bedrijven die duurzame warmte of isolatie aanbieden. Door juist nu extra marketing te doen en het campagnelogo en filmpjes te gebruiken, kunnen bedrijven meeliften en bovendien helpen om nog meer aandacht voor energiebesparing te vragen. Vanaf eind december staat de communicatie-toolkit met logo, filmpjes en andere tools online op www.energiebesparendoejenu.nl.

Ook vanuit het Convenant Energiebesparing gebouwde omgeving wordt er gecommuniceerd over energiebesparing vanaf deze winter. De werkgroep lokale marktplaats lanceert op 4 december de toolbox ‘slim energie besparen’ die bedrijven helpt om aan te haken bij de uitrol van de slimme meter. Alle Nederlandse woningen krijgen uiterlijk in 2020 een slimme meter aangeboden. Dit is een mooie aanleiding voor installatie- en bouwbedrijven en anderen om meteen een aanbod te doen voor energiebesparingsmaatregelen en duurzame opwekking. De toolbox bevat infographics, standaardbrieven en advertenties voor huis-aan-huis-bladen. De toolbox ‘slim energie besparen’ zal in de komende weken worden uitgebreid. De plannings- en plaatsingsdata van de uitrol van de slimme meter staan op de site van Netbeheer Nederland. De werkgroep lokale marktplaats werkt aan een ICT-tool om deze data gebruiksvriendelijker aan te bieden. U kunt dan binnenkort precies zien hoeveel slimme meters er al zijn geplaatst in een straal rondom uw bedrijf of in uw gemeente. U kunt ook een notificatie laten versturen wanneer er bij uw bedrijf in de buurt op grote schaal slimme meters zullen worden geplaatst. De toolbox ‘slim energie besparen’ zal geplaatst worden op de website van UNETO-VNI en zal openbaar toegankelijk zijn.


Misschien ook interessant

Podcast Betrouwbare Bronnen: Klimaat en Groene Groei: Sophie Hermans heeft grote ambities, maar wordt het haar mogelijk gemaakt?

Podcast Betrouwbare Bronnen: Klimaat en Groene Groei: Sophie Hermans heeft grote ambities, maar wordt het haar mogelijk gemaakt?