Euroforum is lid van de NVDE

4 oktober 2018

Euroforum organiseert congressen en opleidingen, onder andere over duurzaamheid. Zij zijn actief in vele sectoren zoals bijvoorbeeld energie, ruimtelijke ordening, mobiliteit en bouw. “Wij zien dat er in de energiesector veel behoefte is aan kennis. Maar daarnaast willen mensen graag met elkaar in contact komen om zo succesvolle samenwerkingen op te zetten. Euroforum kan iets toevoegen aan de NVDE, omdat wij de connector zijn die stakeholders met elkaar verbindt.” zegt Bianca Bendriss, senior congres en opleidingsmanager duurzaamheid van Euroforum.

“Fijn dat Euroforum lid is geworden van de NVDE,” zegt Olof van der Gaag, directeur NVDE. “Kennis en de verspreiding daarvan zijn cruciaal. Dat hoor ik bijna dagelijks van andere leden. Ik vind het belangrijk dat er in begrijpelijke taal over de energietransitie gecommuniceerd wordt. We moeten iedereen raken, niet alleen de technische experts. Daar helpt Euroforum bij.”
“Euroforum ziet dat er bij werkend Nederland behoefte is om de kennis te verbreden. Mensen willen zich bijspijkeren. Bovendien brengen we verschillende stakeholders met elkaar in connectie en versterken zo de sector. Er komen bijvoorbeeld veel gemeentes bij onze opleidingen en congressen. Daar komen ze o.a. met energiebedrijven, netbeheerders en woningcorporaties in contact. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de ronde tafel gesprekken die je terugvindt bij onze events. Alle ervaringen en tips die ze aan tafel van anderen horen kunnen de volgende dag direct in de eigen praktijk toegepast worden.”
Euroforum is onafhankelijk en haar programma’s zijn erop gericht om inhoudelijk een totaaloverzicht te bieden. Zonder gekleurd te zijn over een bepaalde techniek of richting.

Euroforum werkt met ongeveer 65 mensen aan zo’n 50 events en 200 opleidingen per jaar. Op het gebied van duurzaamheid zijn de bekendste het Nationaal Warmte Congres, het Circulaire Economie Festival, het Nationaal Windenergie Event, Mobility Fast Forward en de opleiding Duurzame Energieprojecten.
“We vinden inhoud heel belangrijk. We zijn year round bezig om continu de actualiteit te volgen en research te plegen naar wat er leeft in de markt. Vervolgens zetten we een onafhankelijk programma neer. Aan goede onderwerpen voor congressen of opleidingen hebben we altijd behoefte,” zegt Bendriss.


Misschien ook interessant