Volgroen biedt lease voor schone energie

23 augustus 2018

Volgroen is een in schone energietechnologie gespecialiseerde financier. Het jonge bedrijf is één van de tientallen nieuwe startup-leden van de NVDE. Volgroen biedt sinds medio 2015 lease voor schone energieprojecten bij zakelijke klanten. Dat doet Volgroen via een netwerk van leveranciers en installateurs. Zo bieden aangesloten leveranciers en installateurs hun klanten de mogelijkheid om door lease direct energie en kosten te besparen zonder dat zij hoeven te investeren. Dat slaat aan. Al meer dan 500 klanten hebben hun project via Volgroen gefinancierd.

Het is één van de grootste struikelblokken voor duurzame energieprojecten: financiering. Ook in het kader van het Klimaatakkoord wordt uitgebreid gediscussierd over hoe meer, beter en gemakkelijker financiering beschikbaar gemaakt kan worden.

Volgroen richt zich vooral op ‘kleine’ projecten, die voor banken en andere financiers te klein zijn, van € 5000 tot € 500.000. Het gaat om een brede range van projecten, bijvoorbeeld voor LED-verlichting, zonne-energiesystemen of een biomassaketel.

De meeste klanten hebben geen tijd, beperkte middelen en geen kennis van de technologie. Daar komt bij dat ondanks het toenemende belang van duurzaamheid schone energieprojecten geen core business zijn. Dat betekent dat zakelijke klanten zo veel mogelijk ontzorgd moeten worden door technologie, service en financiering in één pakket aan te bieden. Zo zien we bijvoorbeeld bij biomassaprojecten de ontwikkeling naar duurzame warmte als een service.

Volgroen maakt dat mogelijk voor leveranciers en installateurs door de financiering in de vorm van lease kant en klaar aan te bieden. Via een online portal en mobiele app kunnen partnerleveranciers gemakkelijk zelf leaseberekeningen doen, kredietaanvragen indienen en contracten opmaken voor klanten. Daarnaast ondersteunt Volgroen haar partners bij het ontwikkelen van hun eigen -as-a-Service-modellen. Zo richt Volgroen zich ook op maximale ontzorging van haar partners. U kunt zich gemakkelijk aanmelden via de website.


Misschien ook interessant