Stappenplan social media-actie: #Doormetduurzaam

9 augustus 2023

Leuk dat je interesse hebt in de #Doormetduurzaam-actie! Hoe doe je mee?

Plaats op maandag 4 september om 12 uur ‘s-middags een social mediapost om Kamerleden aan te moedigen om door te gaan met duurzaam beleid. Vertel bijvoorbeeld welke invloed het niet doorgaan van klimaatbeleid zou hebben op jouw werk, of op de mensen voor wie je werkt. We willen hiermee Kamerleden laten zien welke kansen ze niet kunnen laten liggen. Post bij voorkeur vanuit je persoonlijke account, maar vanuit een bedrijfsaccount mag natuurlijk ook. Vergeet niet de hashtag #doormetduurzaam te gebruiken.

We roepen particulieren op een post te plaatsen. Bedrijven vragen we daarnaast om ook de gezamenlijke oproep van onder andere het Nationaal Klimaatplatform, VNO-NCW en de NVDE te ondertekenen. We vragen het parlement besluiten te nemen die nodig zijn voor duidelijk en stabiel klimaatbeleid. Deze boodschap willen we aan kracht laten winnen met behulp van concrete praktijkvoorbeelden. Waar loopt jouw organisatie tegenaan? Laat het weten! Als je de oproep aan de Tweede Kamer steunt, versterk die dan met jouw praktijkvoorbeeld(en) en stuur die uiterlijk maandag 14 augustus aanstaande naar signalen@nkp.nl. Het Nationaal Klimaat Platform zal al deze signalen bundelen om zo de Haagse politiek een helder advies te kunnen geven.

Hoe maak je een eigen afbeelding om mee te doen met de #doormetduurzaam social media-actie?

Stap 1. Ga naar deze link.

Stap 2: Klik dubbel op de tekst om deze aan te passen. Hier kun je nu je eigen zin neerzetten.

Stap 3: Klik links boven in het menu op ‘bestand’. Nu opent zich een menu waar ook ‘downloaden’ tussen staat. Als je de afbeelding hebt gedownload, dan kun je hem gebruiken om op je sociale mediakanalen te delen. (inloggen met zakelijk account, inloggen met code). Of gebruik het lege bestand hieronder om aan te passen.

Hieronder vind je een aantal voorbeeldposts. De oproep kun je in het bericht op sociale media zetten, zodat je de visual met de grote wereldbol kunt gebruiken. De oproep kun je ook in de afbeelding zelf zetten. Gebruik dan de visual met de kleine wereldbol en het tekstvak.Voorbeeldteksten:


Misschien ook interessant