Olof van der Gaag, NVDE, in Trouw duurzame top 100

5 oktober 2017

Olof van der Gaag, directeur NVDE, staat in de Duurzame Top 100 van Trouw op nummer 86. Hij komt nieuw binnen in de Top 100. Trouw roemt zijn vermogen om nieuwe bedrijven te laten aanhaken bij de energietransitie en om te zorgen dat mensen zelf aan de slag kunnen met duurzame energie. De jury schrijft:

Olof van der Gaag waarschuwt zelf: een belangrijk deel van zijn werk is onzichtbaar. Het is vaak praten aan (Haagse) vergadertafels, bijvoorbeeld over de uitwerking van het energieakkoord. Maar zijn invloed is niet onopgemerkt gebleven bij de jury. Van der Gaag vertegenwoordigt als directeur van de Nederlandse vereniging duurzame energie duizend bedrijven die gaan voor 100 procent duurzame energie. Hij is er pas vorig jaar maart begonnen, maar hij meldt trots dat er sinds zijn komst al twintig nieuwe bedrijven bijgekomen zijn.

Energiebedrijven hebben zich aangesloten, e-laadbedrijven, isolatiebedrijven en vertegenwoordigers van verschillende duurzame technieken (zoals geothermie). Van der Gaag, die eerder campagneleider was bij Natuur & Milieu, is een man die de samenwerking met geestverwante clubs zoekt. Met MilieuCentraal en Greenpeace heeft zijn vereniging voor hen de voorlichtingswebsite duurzamewarmte.nl opgezet. Die geeft de consument praktische informatie over biomassaketels, pelletkachels, warmtepompen en zonneboilers. Van der Gaag vergadert dan wel veel, hij houdt het oog gericht op mensen die zelf aan de slag willen met duurzaamheid.


Misschien ook interessant