Inspirerende voorbeelden van Werk naar Werk

11 november 2021

Netwerkbijeenkomst door NVDE & Talent voor Transitie

De energietransitie heeft een grote impact op de arbeidsmarkt. Enerzijds zien we positieve effecten op de werkgelegenheid, maar aan de andere kant moeten er wel voldoende vakmensen zijn die het werk kunnen uitvoeren. Parallel aan de energietransitie is daarom een transitie nodig op de arbeidsmarkt. Om dieper op in te gaan op arbeidsmarktvraagstukken in de energiesector organiseren NVDE en Talent voor Transitie een reeks netwerkbijeenkomsten.

Op 30 november van 15:30 – 17:00 duiken we in thema “Opleiden en begeleiden binnen het bedrijf”.

Naast de reguliere onderwijsvormen en de zakelijke opleiders zijn er bedrijven die het heft in eigen handen hebben gehouden en zelf hun arbeidskrachten opleiden. In deze netwerkbijeenkomst bespreken we de aanpak van trajecten binnen bedrijven aan de hand van twee praktijkvoorbeelden.

Meld je aan en leg verbinding met lopende initiatieven en andere NVDE-leden die stappen zetten in werk-naar-werk trajecten!

Sprekers

  • Marloes van Diffelen is Teamleider Serviceteam Operations bij Stedin, waar medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt een waardevolle plek binnen Stedin krijgen. Samen met haar team levert Marloes een bijdrage aan een betere en inclusievere maatschappij.
  • Willem van der Valk is Manager van het Technical Training Centre van Vattenfall. In deze rol zorgt hij voor een breed palet aan werving en opleidingen met diverse marktpartijen om de vraag naar gekwalificeerd personeel vanuit de interne organisatie ingevuld te krijgen.

Programma

15:30 – 15:40 Inloop en introductie door Albert Bloem (Talent voor Transitie)
15:40 – 16:10 Marloes van Diffelen (Stedin)
16:10 – 16:40 Willem van der Valk (Vattenfall)
16:40 – 16:55 In gesprek met deelnemers
16:55 – 17:00 Afsluiting

Aanmelden


Misschien ook interessant