INSPIRATIETOURS CO₂-REDUCTIE INDUSTRIE: FLEXIBILISERING ENERGIEGEBRUIK PRODUCTIE(PROCESSEN)

6 september 2022

Inspiratietour

Het flexibiliseren van het energiegebruik van het (productie)proces in de industrie is een grote stap en vraagt om een nieuwe manier van werken. Wat houdt flexibiliseren in? Hoe kunnen bedrijven dat doen? Hoe deden andere bedrijven dit? Hoe richtten zij hun proces opnieuw in?

In deze online inspiratietour vertelden gastsprekers van Recoy, Stroomkr8 en Holland Malt u meer over de flexibilisering van het energieverbruik van productie(processen). De ontwikkelingen m.b.t. de betrouwbaarheid (filevorming op het elektriciteitsnet, gascrisis), de betaalbaarheid (historisch hoge prijzen) en de verduurzaming van de energievoorziening (energiebesparing, emissiereductie, waterstof en groen gas) prikkelen zakelijke energiegebruikers om hun gas- en elektriciteitsafname te flexibiliseren. Hierbij gaat het om flexibiliteit in de productie en processen, procesbeheersing, maar ook om fuel switch (gas-elektriciteit-warmte) gekoppeld aan de beschikbaarheid en prijzen van gas en elektriciteit.

Dit webinar heeft plaatsgevonden op dinsdag 6 september 2022. Wilt u dit webinar terugkijken dan kan dat via ons Youtubekanaal:

Presentaties

Onze sprekers hebben 3 praktijkverhalen gepresenteerd. Hierbij vindt u hun presentaties:

Hierbij ontvangt u de presentaties bij de 3 praktijkverhalen gepresenteerd door:

Volgende tours: live of online

De tour-data zijn:

  • 13 oktober 2022: Dit is een fysieke bijeenkomst en vindt plaats in de Brabanthallen in Den Bosch tijdens de Industrial Heat & Power Vakbeurs. Deze tour gaat over de elektrificatie van de industriële warmtevraag. U kunt zich hier aanmelden. Voor of na de bijeenkomst kunt u de beursvloer op gaan en kennismaken met de aanbieders van e-boilers, warmtepompen, e.d.
  • 15 november 2022: Dit is een online tour.

Noteer de data alvast in uw agenda en houd onze website of de site Programma Verduurzaming Industrie in de gaten voor updates over de Inspiratietours.

Sinds 2018 worden de Inspiratietours georganiseerd door de NVDE, VEMW en RVO. De tours zijn bedoeld voor kennis- en expertise-uitwisseling voor en door de industrie en zijn gericht op het realiseren van CO2-reductie bij bedrijven.


Misschien ook interessant