Green Deal ‘Decentrale Duurzame Technieken’ zorgt voor opleidingsplekken

5 september 2018

Dinsdag 4 september is de Green Deal ‘Decentrale Duurzame Technieken’ getekend die gaat zorgen voor voldoende opleidingsplekken voor installateurs van warmtepompen, en in de toekomst ook van pelletkachels, zonneboilers en biomassaketels. De Green Deal werd ondertekend door Minister Wiebes en verschillende partijen uit de installatiebranche en duurzame warmtetechnieken, waaronder NVDE.

Na de ondertekening werd een mini-college warmtepomp installatie gegeven. Daarin werd het verschil in techniek met een gas-HR-ketel duidelijk. Ook viel op dat er een omgekeerd ‘leermeesterschap’ zal ontstaan doordat jonge installateurs de nieuwe techniek op de opleiding leren en deze in het werk doorgeven aan oudere installateurs. Op het Alfacollege is een praktijklokaal ingericht met opstellingen van verschillende technieken. Bedoeling is om de opleidingsplekken uit te breiden met alle decentrale duurzame technieken.

Teun Bokhoven tekende namens de NVDE de Green Deal. De NVDE is blij met dit initiatief en sluit zich aan bij de woorden van Doekle Terpstra (UNETO-VNI): “Met deze opleidingsplekken helpen we installateurs (en daarmee de energietransitie) een sprong voorwaarts te maken.”


Misschien ook interessant