Essent neemt marktleider Nederland Isoleert over

4 oktober 2017

Essent heeft het bedrijf Nederland Isoleert overgenomen. Met de overname van Nederland Isoleert breidt Essent haar isolatie netwerk verder uit. In augustus dit jaar versterkte Essent al haar positie in isolatie in de zakelijke markt met de overname van isolatie-expert Isoprofs. De overname van marktleider Nederland Isoleert betekent nu ook een forse uitbreiding in het aanbod voor particulieren. De overname past in de ambitie van Essent om koploper te worden op het gebied van betaalbare en slimme producten en diensten die bijdragen aan verduurzaming en energiebesparing. De naam Nederland Isoleert blijft gehandhaafd en de oprichters en voormalige aandeelhouders blijven de dagelijkse leiding over het bedrijf voeren. Zowel Essent als Nederland Isoleert zijn lid van de NVDE.

Geïsoleerde woning goed voor milieu en energierekening
Nederland heeft 7,7 miljoen woningen. Hiervan moet volgens Milieucentraal nog driekwart worden geïsoleerd. Sander Leenders, Directeur Energie+ bij Essent: ‘Nederland Isoleert is de grootste aanbieder voor woningisolatie op de particuliere markt in Nederland. Eerder dit jaar hebben wij bij de ondertekening van het Energiebesparingsconvenant aangegeven dat Essent een leidende rol neemt in energiebesparing. Met deze overname en de eerdere overname van Isoprofs geven we invulling aan deze belofte. De ambitie van Nederland Isoleert om versneld de woningvoorraad in Nederland en België te verduurzamen sluit perfect aan op de ambitie van Essent. De komende jaren zet Essent vol in op het isoleren van woningen in Nederland én België. Dat is nodig omdat isoleren de eerste stap in verduurzaming is. Een goed geïsoleerde woning betekent een flinke energiebesparing. Dat is goed voor het milieu en betekent een lagere energierekening.’

Woningvoorraad versneld voorzien van isolatie
Raoul Kiksen, directeur en oprichter van Nederland Isoleert: ‘Met de huidige snelheid van woningisolatie duurt het nog zeker 50 jaar voordat alle huizen in Nederland geïsoleerd zijn. Dat moet sneller. Daarom zijn we in 2012 gestart en zijn we inmiddels uitgegroeid tot het grootste isolatiebedrijf in Nederland dat actief is op de particuliere markt. Isolatie is nog steeds bij veel mensen geen aandachtspunt en onze ambitie is altijd geweest dat te veranderen. Wij organiseren isolatiecollectieven in heel het land, maar werken ook samen met verschillende partners. Deze partnerschappen maken ons sterker en helpen ons om meer mensen bewust te maken van de voordelen van huisisolatie. Toen we begonnen met het verkennen van een intensieve samenwerking met Essent herkenden we direct een sterke gezamenlijke ambitie. Beiden willen we een leidende rol vervullen in verduurzaming en het besparen van energie. De overname van Nederland Isoleert door Essent geeft ons de sterkst mogelijke impuls aan het versnellen van de verduurzaming van de woningvoorraad in Nederland en België.

Landelijk dekkend netwerk van servicepartners werkt aan duurzaamheid en gemak
Essent brengt het bedrijf onder in haar landelijk dekkend netwerk van servicepartners, die actief zijn in o.a. installatie en service van energiebesparende maatregelen in en rond het huis. De servicepartners maken samen met woningcorporaties, gemeenten en collectieven huizen energiezuiniger en duurzamer met behulp van bijvoorbeeld isolatie, Cv-installaties, zonnepanelen of warmtepompen. Nederland Isoleert wordt de 8e Servicepartner van Essent, naast Kemkens, Volta Solar en Volta Limburg, Geas Energiewacht, Energiewacht, Energiewacht Groep en Isoprofs.


Misschien ook interessant