Demissionair minister Jetten opent de Open Energiedag op 16 september in Nijmegen

18 juli 2023

Demissionair minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten zal op zaterdag 16 september de Open Energiedag openen bij energiepark Nijmegen-Betuwe. Nieuwsgierige burgers kunnen op deze dag langskomen bij duurzame energieprojecten in heel Nederland om kennis te maken met de mensen en de technieken achter de energietransitie. Ontmoet de mensen achter een windmolen, voel de warmte van bodemenergie of krijg een rondleiding in een nabijgelegen zonnepark op 16 september.

De Open Energiedag wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. Bij de eerste twee edities waren er tal van mooie projecten te bekijken en deze editie kun je ook weer tientallen projecten bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld het allereerste drijvende zonnepark van Nederland en maak een fietstocht langs een duurzaam warmtenet. In 2022 openden ruim zestig duurzame energieprojecten hun deuren om zo’n 5.000 bezoekers kennis te laten maken met hun initiatieven. Op www.openenergiedag.nl vind je alle huidige deelnemende locaties in heel Nederland.

Het is ook nog mogelijk om zelf projecten aan te leveren! Wil je bijdragen aan meer kennis en acceptatie van duurzame energietechnieken? Meld je locatie dan aan voor deze editie van de Open Energiedag. Zie formulier onderaan de website.


Misschien ook interessant