Changemaker Olof van der Gaag (NVDE): “Fossiele energie is van zijn voetstuk gevallen”

6 oktober 2022

Ons energiesysteem zit in een diepe crisis. “Bovenop de klimaatcrisis is een onafhankelijkheidscrisis gekomen”, zegt Changemaker Olof van der Gaag. “En we merken ook nog eens dat de energierekening peperduur wordt.” Als voorzitter van brancheorganisatie NVDE (Nederlandse Vereniging Duurzame Energie) weet Van der Gaag de beste oplossing wel:

“Er is maar een oplossing: zo snel mogelijk overstappen op duurzame energie en energiebesparing”, zegt Olof van der Gaag in onderstaande podcast. Als voorzitter van brancheorganisatie NVDE vertegenwoordigt hij bedrijven die werk maken van duurzame energievoorziening én wil hij de energietransitie versnellen. Hij merkt dat er nu momentum is voor verandering.

“Volgens mij dachten veel mensen en bedrijven lang dat duurzame energie de onbetrouwbare en de dure vorm van energie is, terwijl fossiele energie symbool stond voor betrouwbaarheid, degelijkheid, betaalbaarheid. Maar nu zien we precies het omgekeerde. Het is dankzij de duurzame energie die er al is dat het nog een beetje te doen is. Fossiele energie is van zijn voetstuk gevallen.”

Dit bericht is op 5 oktober gepubliceerd op Change Inc.


Misschien ook interessant