Campagne Energiebesparen Doe Je Nu is goed gestart

24 januari 2018

De campagne Energiebesparen Doe Je Nu is van start! De komende zes weken en langer kunnen Nederlanders niet om isolatie en duurzame warmte heen. Olof van der Gaag (NVDE) kondigde de campagnestart aan in het radioprogramma Vroege Vogels op zondag 21 januari 2018. Op 22 januari ging minister Ollongren (BZK) op werkbezoek naar een energiezuinige woning. De beide betrokken ministeries (EZK en BZK) brachten een gezamenlijk persbericht uit en lieten een flitspeiling doen naar de bekendheid van duurzame warmtetechnieken, waaronder warmtepompen. Meer dan de helft van de respondenten kent de ISDE-subsidie. Zes procent is van plan om het komende jaar een warmtepomp, zonneboiler, biomassaketel of pelletkachel te kopen.

De TV-spots en online activatie trekken volop de aandacht. Er zijn nu zo’n 600.000 views per dag op www.energiebesparendoejenu.nl.

De NVDE legt de verbinding tussen de betrokken bedrijven (isolatie, duurzame warmte, installatie) en de ministeries. Er is een toolkit met communicatiemiddelen die bedrijven kunnen benutten om aan te haken bij de campagne.


Misschien ook interessant

Podcast Betrouwbare Bronnen: Klimaat en Groene Groei: Sophie Hermans heeft grote ambities, maar wordt het haar mogelijk gemaakt?

Podcast Betrouwbare Bronnen: Klimaat en Groene Groei: Sophie Hermans heeft grote ambities, maar wordt het haar mogelijk gemaakt?