Een goed Klimaatakkoord is een inkoppertje

18 april 2019

Goed klimaatbeleid en een schone, innovatieve industrie levert Nederland concurrentievoordeel, welvaart en banen op. Want het fossiele tijdperk maakt plaats voor een nieuw tijdperk waarin duurzame bedrijven kansen krijgen die banen opleveren. Die kansen moeten dan wel worden gegrepen. Dat maken cartoons die vanaf vandaag in landelijke dagbladen te zien zijn duidelijk. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en milieuorganisaties Natuur & Milieu en Greenpeace vragen daarmee aandacht voor maatregelen die nu genomen moeten worden om de uitstoot van CO2 terug te brengen. “Samen kunnen we een toekomstbestendig Nederland doorgeven aan volgende generaties. Tal van bedrijven lopen al voorop. Politiek en bedrijven kunnen nu de kansen inkoppen.”

De zes cartoons worden zijn gepubliceerd in de Telegraaf, Trouw, NRC en het Financieel Dagblad. “We laten hiermee zien dat we voor een keuze staan: rommelen we voort met een uitstervende fossiele industrie, of investeren we in echt duurzame doorbraken? Het antwoord is wat ons betreft een inkoppertje. We snijden onszelf in de vingers als we nu niet kiezen voor een duurzame en veilige toekomst.”

De cartoons brengen deze zogenoemde inkoppertjes in beeld. Bijvoorbeeld Klaas die later zonnepaneel installateur wil worden. Hij symboliseert de tienduizenden banen die het gevolg zijn van een goed klimaatakkoord


Misschien ook interessant