Ontwikkeling

Energiepodiums Masterclass voor young professionals

De Energiepodium Masterclass is een jaarlijks terugkomend 2-daags netwerk evenement voor young professionals. Omdat er een behoefte bestaat bij young professionals om te netwerken met medecollega’s van andere organisaties buiten de traditionele netwerkmogelijkheden die al bestaan, biedt Energiepodium een Masterclass aan. In deze Masterclass komen young professionals samen om andere collega’s binnen de energiesector te leren kennen en door middel van plenaire masterclasses te leren over een complex onderwerp rondom de energietransitie.

Bekijk de website

Duurzame Arbeidsvoorwaarden!

Een actueel onderwerp dat voor elke werkgever in de komende jaren een belangrijke rol gaat spelen. Het behouden en aantrekken van personeel gaat gebaat met de aantrekkelijkheid van de organisatie. Dit evenement neemt plaats in de Agora zaal van de Universiteit van Twente en is zeer waardevol voor werkgevers, HR-adviseurs en Accountants. Tijdens het event delen we de mogelijkheden om medewerkers thuis duurzaam te ondersteunen.

Bekijk de website

Topsector Energie Werkconferentie

Op de Werkconferentie wordt ingegaan op de impact en de duiding van het NPE. 30 sprekers zullen in een Energy TALK van tien minuten hun eigen expertise delen met het publiek. Rob Jetten en Topsector Energie boegbeeld Peter Molengraaf bundelen aan het einde van de middag alle boodschappen.

Bekijk de website

Webinar: Een eind aan fossiele subsidies

Deze webinar vanuit het Nationaal Klimaat Platform gaat in op het afbouwen van fossiele subsidies. Met een aantal deskundigen en onafhankelijke volgers van dit desbetreffende dossier worden de verschillende opties geanalyseerd.

Bekijk de website

Presentatie nationale klimaatscenario’s

Het KNMI maakt klimaatscenario’s voor een mogelijk toekomstig klimaat voor Nederland. Op maandagochtend 9 oktober worden de nieuwe nationale klimaatscenario’s gepresenteerd. Deze vervangen de KNMI’14-klimaatscenario’s.

Bekijk de website

Omgevingswetdag 2023

 De NVDE organiseert in samenwerking met Pels Rijcken de Omgevingswetdag 2023. Hoewel de Omgevingswet pas op 1 januari 2024 wordt ingevoerd, maken we je met deze dag klaar voor de start. Thema’s die aan bod zullen komen zijn onder andere de Omgevingswet in relatie tot geothermie en wind- en zonneparken, de gebouwde omgeving en de energiebesparingsplicht.

 

Bekijk de website

Vakbeurs Energie 2023

Vakbeurs Energie is al meer dan 15 jaar hét zakelijke platform op het vlak van duurzaamheid en energie. In 3 dagen delen vrijwel alle koplopers in besparing, opwekking en opslag hun kennis met duizenden beslissers. Als professional is registratie kosteloos.

Bekijk de website

Masterclass energiesector financiering najaar 2023

Op het programma staan sprekers uit de wereld van subsidieverstrekkers, regionale ontwikkelingsmaatschappijen, crowdfunding, business angels, venture capital en banken. Zij geven een realistisch beeld van de financieringsmogelijkheden en welke innovaties bijzonder kansrijk zijn.

Bekijk de website

Geothermiedag voor de publieke sector

Nu alle gemeenten een Transitievisie Warmte hebben, komt steeds vaker de vraag: “Is geothermie een oplossing voor mijn gemeente?”. Het antwoord op deze vraag is best ingewikkeld. De geothermiedag op dinsdag 10 oktober a.s. geeft inzicht in de wetgeving, technische aspecten en business cases rondom geothermie. Diverse sprekers delen hun expertise, waaronder bestuursleden van Geothermie Nederland.

Bekijk de website

Inspiratietour Live: Zuid-West Nederland

Gassenproducent Air Liquide bouwde een nieuwe Air Seperation Unit die minder energie verbruikt en ook duurzame energie kan opslaan. Tijdens deze Live Inspiratietour kunt u de installatie bezichtigen en uit eerste hand horen hoe de productie van vloeibare lucht bijdraagt aan de energietransitie.

Bekijk de website

Ecomobiel

De vakbeurs  Zero Emission | Ecomobiel biedt ieder jaar praktische oplossingen om economischer en duurzamer om te gaan met mobiliteitsvraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan manieren om energie- en brandstofkosten te verlagen, de ideale mobiliteitsmix samen te stellen, slimme organisatie van een wagenpark of betere doorstroming van verkeer door weggebruikers tijdig te informeren.

Bekijk de website

PREFAB

PREFAB richt zich tot professionals met interesse in off-site bouwen en renoveren. Gedurende deze driedaagse beurs tonen leveranciers binnen de B&U hun oplossingen en praten experts de bezoekers bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Ontwerp & Engineering, Componenten & Modules en Logistiek & Assemblage.

Bekijk de website

Industrial Heat & Power

Industrial Heat & Power is hét platform voor de industriële energievoorziening en dé beurs voor professionals die de connecties, tools en kennis zoeken om direct mee aan de slag te gaan. Toegang is gratis voor professionals via registratie.

Bekijk de website

Nationaal Warmte Congress

Vraagstukken als betaalbaarheid en financiering, rolneming, netcongestie en draagkracht staan onverminderd hoog op de agenda.
Samenwerking is daarom nu nog belangrijker. Publieke en private partijen moeten samenwerken zodat alle stakeholders aanhaken om de warmtetransitie uit te voeren

Bekijk de website

Nederlandse Industrie Debat

Duik in de toekomst van de Nederlandse energie-industrie tijdens ons grensverleggende congres! Laat je inspireren door de meest invloedrijke C-level en Senior Management sprekers, die in een dynamische setting de belangrijkste vraagstukken bespreken en baanbrekende oplossingen verkennen.

Bekijk de website

World of eMobility

Door het unieke concept is World of eMobility de perfecte ontmoetingsplek voor alle belangrijke spelers in de eMobility branche. Naast het bijwonen van lezingen en het delen van kennis, kunnen bezoekers producten ontdekken en testen op alle gebieden van nieuwe elektrische mobiliteit.

Bekijk de website

EVdebat 2023

Ook in aanloop naar de komende Tweede Kamer Verkiezingen organiseert Elaad weer een #EVdebat. Zet vrijdagmiddag 27 oktober 2023 alvast in uw agenda! Nader info over deelnemers en programma volgt

Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Honderden bedrijven en gemeenten doven lichten van gebouwen en reclameverlichting. Daarmee dragen ze bij aan de prachtige beleving van de duisternis tijdens Nacht van de Nacht.

Bekijk de website

Nationale Klimaatweek 2023

In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55% zijn gedaald, als opmaat naar een klimaatneutraal, fossielvrij en circulair Nederland in 2050. Hoe eerder we minder CO2 uitstoten, hoe sneller we klimaatverandering afremmen en dat perspectief kunnen bereiken. Daarom organiseert het ministerie van EZK de Nationale Klimaatweek. Gedurende deze week vestigt het ministerie van EZK op allerlei manieren de aandacht op duurzame, klimaatbewuste initiatieven die in de samenleving worden ontplooid.

Bekijk de website

EW Klimaattop 2023: Tijd voor klimaatoptimisme!

In het bedrijfsleven circuleren veel ambitieuze plannen om de opwarming van de aarde tegen te gaan, maar berichten daarover sneeuwen onder in het vaak sombere klimaatnieuws. Daarom organiseert EW de EW Klimaattop, waar de vier grootste uitstoters van Nederland hun plannen toelichten en uiteenzetten welke drempels nog uit de weg moeten worden geruimd.

Bekijk de website

NKP event: Versnel de transitie

Dat de energietransitie moet versnellen is geen punt van discussie meer. Er zijn genoeg ideeën hoe we dat (niet) kunnen doen. Dat wordt de kern van het grote event dat het Nationaal Klimaat Platform op donderdag  2 november organiseert. Als bezoeker kun je actief ideeën voor de versnelling inbrengen. Dat doet je in gesprek  met de leden van onze Versnellingsdialoog. Deze dialoog bestaat uit een diverse groep transitieprofessionals.

Energeia Energy Day 2023

Save the date! Op 6 november 2023 organiseert Energeia haar Energy Day. Het programma wordt  binnenkort gepubliceerd. Een ding is zeker: we buigen ons over rapporten en energiesystemen, met de focus op de vraag “Hoe vertalen we deze papieren plannen naar een schone realiteit?”

Bekijk de website

Energy Efficiency Symposium

ABB, Alfalaval en de NVDE organiseren samen op 7 november het
Energy Efficiency Symposium
TIJDSTIP: 10.00 – 13.00 uur
LOCATIE: The Loft by RDM NEXT
ADRES: Scheepsbouwweg 8-k03, 3089 JW Rotterdam

over Energie Besparen met o.a. de volgende sprekers:

  • DR. GERT JAN KRAMER | Hoogleraar duurzame energievoorziening, Universiteit Utrecht
  • OLOF VAN DER GAAG | Voorzitter Nederlandse Vereniging Duurzame Energie
  • REINIER KOPPELAAR | Waarnemend directeur Energiemarkt bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
  • MAIKE AKKERS | Programmamanager Energietransitie Infrastructuur bij de Port of Rotterdam

We bespreken het aanwezige energiebesparingspotentieel voor de industrie, de nieuwe energiebesparingsplicht en de economische en ecologische voordelen van energiebesparende investeringen. VOEG TOE AAN JE AGENDADe aanmeldlink volgt.

Bekijk de website

Building Holland

Loop over de innovatieboulevard, ga aan de slag met een missie, bezoek hoogwaardige presentaties of maak kennis met interessante exposanten. Bezoekers, partners en exposanten stropen hun mouwen op en knopen maatschappelijke opgaves aan elkaar om de gebouwde omgeving te verduurzamen.

Bekijk de website

Rotterdam Energy Port

Onder het mom van “Beter groen hier, dan grijs elders” gaan we in op hoe we de energietransitie in de Rotterdamse haven kunnen uitvoeren. Hoe verder we komen in dit proces, hoe uitdagender en des te complexer de vraagstukken.

Bekijk de website

Energy hub Europe

Met meer dan 1.300 leden brengt de Energy Reinvented Community een grote groep internationale stakeholders in de energiesector met elkaar in contact. Op 9 november vindt het eerstvolgende event plaats en deze keer is dat in Nederland. Het thema van het event is: Accelerating energy system change in North West Europe.

Bekijk de website

Mars voor klimaat en rechtvaardigheid

De Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerking van 9 maatschappelijke- en milieuorganisaties, organiseert de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid. Deze vindt op zondag 12 november in Amsterdam plaats, tien dagen voor de belangrijke Tweede Kamerverkiezingen.

Bekijk de website

De Warmteklas

De Warmteklas is een praktische cursus van 2 dagen, waarin je leert van mensen die in de warmtetransitie actief zijn hoe zij zaken hebben aangepakt, hoe zij problemen hebben geanalyseerd en mogelijk opgelost.

Bekijk de website

Congres doorbraak van de warmtepomp

De energiecrisis en het naderende einde van de traditionele CV-ketel hebben de warmtepomp een enorme boost gegeven. Wat is de volgende stap? Ontdek het bij de presentatie van het Nationaal Warmtepomp Trendrapport 2024, met daarin de meest betrouwbare marktprognoses.

Bekijk de website

Offshore Industry

Tijdens deze editie organiseren wij als primeur in Nederland het Nederlandse Offshore Debat! Tijdens dit debat gaan 4 toonaangevende CEO’s uit de offshore sector het gesprek aan met studenten van verschillende onderwijsinstellingen. 2 studenten teams, bestaande uit 4 studenten per team, tegen de 4 titans of industry. Onderwerpen zoals de toekomst van de sector, technologische ontwikkelingen, het aantrekken van young professionals en het bedrijfsleven aansluiten op de huidige studies komen uitvoerig aan bod!

Bekijk de website

Warmte Congrestival

Een event opgezet als een combinatie van een congres en een festival. Een combinatie van plenaire lezingen, parallelle kennissessies en volop mogelijkheden om te netwerken onder het genot van een hapje en drankje. Dit betekent voornamelijk meer vrijheid en een informelere sfeer dan bij reguliere events.

Bekijk de website

Dag van de Volkshuisvesting

Op 20 november is de eerste editie van de Dag van de Volkshuisvesting in Den Bosch. Naast informatiesessies zal minister Hugo de Jonge zal met deskundigen in gesprek gaan over vier thema’s: woningbouw, duurzaamheid, betaalbaarheid en leefbaarheid & veiligheid.

Bekijk de website

Future of Charging Symposium 2023

De transitie naar elektrisch rijden voor personen- en goederenvervoer vraagt om aanpassingen in het stedelijk en het landelijk gebied.  Bedrijven staan voor de keuze om nu in te stappen en de transitie mede vorm te geven, of te wachten tot de kaders zijn bepaald. Voor de gemeente wordt een goede ruimtelijke inpassing vanwege de druk op de openbare ruimte steeds belangrijker.

Bekijk de website

Nationaal Sustainability congres

Op donderdag 23 november 2023 vindt de 22e editie van het Nationaal Sustainability Congres plaats. Het NSC is het langst bestaande duurzaamheidscongres ter wereld en kent een rijke historie met vele hoogtepunten.

Bekijk de website

Fully Charged LIVE Europe

Fully Charged komt opnieuw naar Amsterdam met het event Fully Charged LIVE Europe. Fully Charged is het wereldwijd toonaangevende YouTube kanaal over schone energie en elektrische auto’s.

Bekijk de website

BEHAVE 2023: gedragsverandering in de energie- en klimaatcrisis

Hou je je bezig met gedragsverandering in de energietransitie? Ontdek tijdens dit tweedaagse event de laatste ontwikkelingen en onderzoeken. Ontmoet deelnemers uit heel Europa die zich bezighouden met gedragsinzichten bij energie en klimaatverandering. En in het bijzonder bij energie- en klimaatcrises.

Bekijk de website

Kennismiddag Relevante Wetgeving voor Bodemenergie

Een drietal experts doet alles uit de doeken over de basisbeginselen bestuursrecht, bestuursprocesrecht, milieurecht en wat daar allemaal bij komt kijken. Daarbij gaan zij kort in op wat u moet weten over de Omgevingswet en de Wet collectieve warmtevoorziening (Wcw)

Bekijk de website

Congres GO-e: Flex in de gebouwde omgeving

Tijdens deze congresmiddag worden belangrijke resultaten uit het GO-e-project gepresenteerd. In dit uitgebreide onderzoeksproject naar flex in de energiemarkt zijn naast onderbouwde scenario’s ook pilotprojecten gerealiseerd, waarbij alle stakeholders (zoals consumenten en netbeheerders) betrokken zijn.

Bekijk de website

Het Energieopslag event

Energieopslag krijgt een belangrijkere rol in de transitie naar een duurzaam energiesysteem. De urgentie om ons energiesysteem flexibeler te maken is hoog en energieopslag speelt daarbij een grote rol. Het is daarom van belang om te versnellen en de markt, overheden en kennisinstellingen moeten samenwerken om dit te bewerkstelligen. Hoe gaan we deze opgaves in samenhang oppakken en werken we aan een stabiele en duurzame energievoorziening?

 

 

Bekijk de website

NKL Kennisshow | Monitoring

Waar moet je aan denken bij het plaatsen van laadpalen, het ontwikkelen van slimme laadpleinen of het plaatsten van laadpalen op bedrijventerreinen?

Bekijk de website

WindDay 2024

Tijdens de WindDay komen alle stakeholders samen in Vlissingen om te bouwen aan de toekomst. Het programma bestaat uit inspirerende keynotes, kennissessies van ervaringsdeskundigen en interactieve rondetafelsessies. De precieze invulling volgt nog.

Bekijk de website
alle evenementen