Arbeidsmarkt van Werk naar Werk

Netwerkbijeenkomst door NVDE & Talent voor Transitie

De energietransitie heeft een grote impact op de arbeidsmarkt. Enerzijds zien we positieve effecten op de werkgelegenheid, maar aan de andere kant moeten er wel voldoende vakmensen zijn die het werk kunnen uitvoeren. Parallel aan de energietransitie is daarom een transitie nodig op de arbeidsmarkt. Om dieper op in te gaan op arbeidsmarktvraagstukken in de energiesector organiseren NVDE en Talent voor Transitie een reeks netwerkbijeenkomsten.

Op 23 juni van 15:30 – 17:00 duiken we in thema “van werk naar werk”.

In deze netwerkbijeenkomst bespreken we de aanpak voor het van werk-naar-werk begeleiden van individuen om zo de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te verkleinen. Meld je aan en leg verbinding met lopende initiatieven en andere NVDE leden die stappen zetten in werk-naar-werk trajecten!

Sprekers

  • Albert Bloem, van Talent voor Transitie
  • Josje Damsma is projectleider Techniek en Bouw van House of Skills en directeur CrossOver gespecialiseerd in werk-naar-werktrajecten en het werven, waarderen en laten leren van technische vakmensen. Initiatiefnemer van De Slimste Handen van Nederland – voor meer waardering van technici en van De Slimste Handen van de Toekomst – de prijs voor mbo-studenten techniek.
  • Ferrie Förster is sinds eind 2018 projectleider van de Human Capital Agenda Zuid-Holland. Dit is een initiatief van de Economic Board Zuid-Holland en de provincie Zuid-Holland om samen met meer dan 100 partners werknemers (om) te scholen, werknemers van werk naar werk te begeleiden en internationaal talent aan te trekken.

Na de presentaties gaan we graag in gesprek met de deelnemers.

Het webinar is gratis. U kunt zich hier aanmelden.

Stuur deze uitnodiging gerust door naar relaties.