Evenementen

Evenementen

NRC Live energieserie, Aardgasvrij wonen

8 miljoen huishoudens van het gas af
De nieuwe aardbeving in Zeerijp maakt opnieuw duidelijk: niet alleen het klimaat is reden voor een aardgasvrije toekomst. Maar hoe pakken we dat aan? Met een minicollege over de alternatieven, een inspiratielezing over nieuwe, democratische beslissingsprocessen op wijkniveau en lessen van pioniers op het gebied van aardgasvrij wonen.

Bekijk de website

Energy Tech Day 2018

Hét netwerkevent over de technologische ontwikkelingen op energiegebied vindt plaats op donderdag 24 mei. Ook u bent van harte welkom. In één middag bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We gaan in op nieuwe technologieën & groeiende business kansen onder leiding van 3 deskundige dagvoorzitters:

–  Medy van der Laan, voorzitter Energie Nederland
–  Colette Alma, algemeen directeur VNCI
–  André Faaij, ‎Academic Director Energy Academy Europe

Bekijk de website

BlueWeek Rotterdam

28 mei 2018 t/m 30 mei 2018

Het BlueForum is een initiatief van MARIN om slim en duurzaam gebruik van het milieu in de maritieme transport- en maritieme industrie te bevorderen. Het hoofddoel is om de actoren samen te brengen die een efficiënte implementatie van de energietransitie mogelijk maken. Het forum vindt fysiek plaats tijdens de BlueWeek, die jaarlijks wordt georganiseerd.

De onderwerpen dit jaar zijn:

–  Natural Propulsion for the shipping industry (wind, solar, water)
–  Natural Solutions (Nature inspired solutions)
–  Ocean Energy (tidal, waves, biomass, floating wind, floating solar)
–  Blue Life (use of the ocean for farming, protection ocean life

Bekijk de website

Blue Skies Festival

6 juni 2018 t/m 10 juni 2018

Van 6 t/m 10 juni 2018 wordt in Groningen de 1e editie van het Blue Skies Festival georganiseerd. Het festival is bedoeld voor een brede doelgroep: van grote multinationals tot kleine ondernemingen, wetenschappers, beleidsmakers, onderwijs, Startups, studenten en consumenten (burgers, jong en oud). Belangrijke inspiratiebron voor Blue Skies is Urgenda en hun rapport ‘Nederland 100% duurzaam in 2030’. Ook het Earth Charter Manifesto van Unesco, waarin niet alleen het duurzaam omgaan met onze planeet, maar ook het duurzaam omgaan met elkaar als mensheid een belangrijk onderwerp is, geeft veel basis voor initiatieven en ideeën.

Bekijk de website

TEO-festival: ‘Warm lopen voor energie uit oppervlaktewater’

Het TEO festival is een interactieve bijeenkomst rondom de praktijk en casuïstiek op het gebied van thermische energie uit oppervlaktewater (TEO), met inbreng van diverse deskundigen, bestuurders en medewerkers van gemeenten en waterschappen die de mogelijkheden van TEO hebben verkend.

Bekijk de website

WindDays

13 juni 2018 t/m 14 juni 2018

Op 13 en 14 juni 2018 organiseren NWEA en TKI Wind op Zee de tweedaagse conferentie en beurs WindDays. Het thema dit jaar is Wind: Europe’s future energy supply. Alle actuele thema’s en uitdagingen voor zowel wind op zee als wind op land komen uitgebreid aan bod. In 2016 waren de WindDays in het WTC in Rotterdam met ruim 3.000 bezoekers en 70 stands een groot succes. Dat succes proberen NWEA en TKI Wind op Zee in 2018, opnieuw in het WTC in Rotterdam, te overtreffen!

Bekijk de website

NRC Live energieserie, De businesscase van energiebesparing

Over disruptieve businessmodellen en gedragsverandering
Wat is het businessmodel van energiebesparing? Hoe zorg je dat alle partijen ervan profiteren? En hoe bereik je een kantelpunt waarbij energiebesparing de norm wordt? Maak kennis met vernieuwende strategieën rond energiebesparing en de ervaringen met andere campagnes voor gedragsverandering op grote schaal. En hoor hoe koplopers nu al op grote schaal bij woningen naar binnen komen.

Bekijk de website

Energeia Energy Day 2018

Op donderdag 21 juni 2018 is Energeia Energy Day 2018. Dit jaarlijkse event voor energieprofessionals wordt georganiseerd door Energeia en FD/BNR Networks en staat onder leiding van dagvoorzitter Roelof Hemmen.

Bekijk de website

NRC Live energieserie, Duurzaam vervoer

Het elektrische voertuig als missing link
In China loopt de omslag naar elektrisch vervoer wereldwijd het snelst. Wat kunnen we daarvan leren? En hoe helpen elektrische auto’s en bussen in Nederland nu al om productie en verbruikspieken van elektriciteit op te vangen? Laat je op deze avond verbazen door de verhalen van Chinese en Nederlandse vormgevers van nieuwe vervoersnetwerken en stem mee op de winnaar van de pitchwedstrijd.

Bekijk de website

WindEnergy Hamburg

25 september 2018 t/m 28 september 2018

WindEnergy Hamburg is dé toonaangevende beurs die als onderdeel van de Global Wind Summit, samenvalt met de WindEurope Conference. Met 1400 exposerende bedrijven, een verwacht bezoekersaantal van meer dan 35.000 en 500 presentaties tijdens de conferentie, is dit evenement onmisbaar voor iedereen die deel wil uitmaken van de toekomst van de wereldwijde windindustrie – op land en op zee. In Hamburg vindt u het grootste platform ter wereld waar de internationale windindustrie elkaar treft voor zaken, netwerken en het delen van informatie.

Bekijk de website