Dag van de infra ’24

Tijdens de sessies word er in gegaan op het thema 'versnellen van onderhoudswerk, aanbestedingen en emissieloos bouwen en hoe dit gerealiseerd kan worden. Aanwezige sprekers vertegenwoordigen de gemeente Rotterdam, KWS infra, Rijkswaterstaat, Sweco, MK INFRA en Freesmij en Heijmans.

Warmtenetwerk Jaarcongres

Op 23 mei 2024 organiseert Stichting Warmtenetwerk het warmtenetwerk jaarcongres in het NBC congrescentrum in Nieuwegein. Hier wordt teruggeblikt op 15 jaar Stichting Warmtenetwerk en wordt er ook vooruit gekeken met Jaap van Roekel, Olof van der Gaag en Jeroen Sanders.

Hydrogen Academy

In het voorjaar van 2024 vind de eerste Nederlandse editie van de Hydrogen Academy plaats. Gedurende zes opleidingsavonden gaan meerdere gespecialiseerde sprekers alles vertellen over de toekomst van waterstof, het beleid hier omheen en regelgeving, waterstof van A tot Z dus!

Het Europese energie-verkiezingsdebat

De NVDE, Energie Samen, Energiebeheer Nederland en Netbeheer Nederland organiseren het Europees Energieverkiezingsdebat. Tijdens dit debat zullen meerdere Europarlementariërs het debat met elkaar aan gaan over het Europees energiebeleid.

ALV NVDE

https://www.dutchmarineenergy.com/ Hellingweg 11d, Den haag, Nederland

Op maandag 3 juni vindt de halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de NVDE plaats. Let op: de ALV is alleen voor leden van de NVDE. U  kunt zich hier aanmelden. Deze ALV vindt plaats bij het Dutch Marine Energy Centre (DMEC) in Scheveningen, Hellingweg 11d, 2583 DZ Den Haag. DMEC richt zich op het versnellen van offshore […]

Offshore day. Energy at sea

Op 4 juni wordt de zevende editie van Offshore day georganiseerd. Ontdek de laatste ontwikkelingen op het gebied van energieproductie, transportatie en de opslag hiervoor in Rotterdam.

Matching energy supply and demand for industry

Samen met Siemens Energy en TenneT organiseert de Energy Reinvented Community een event vol in het teken van de energietransitie. Het zal hier voornamelijk gaan over hoe de energietransitie vraagt om nieuwe businessmodellen en de overgang naar een koolstofarme industriële economie.

Dag van de warmtepomp 2024

Op 6 juni organiseert opleidingscentrum GO° de dag van de warmtepomp. Bent u installateur, monteur of adviseur en houd u zich bezig met advies, installatie, plaatsing en onderhoud van warmtepompen? Kom dan naar het kennisevenement op het gebied van warmtepompen.

Energiedebat: Vastgoedsector moet in staat zijn probleem netcongestie te verminderen

Provada organiseert op 12 juni het energiedebat met als devies: 'Er moet meer worden samengewerkt tussen vastgoed- en energiesector, tussen overheid en markt, op nationale en lokale schaal. Hier wordt besproken wat deze partijen voor elkaar kunnen betekenen om de energietransitie te kunnen versnellen en netcongestie te verminderen.

WindDay 2024

Op donderdag 13 juni komen alle stakeholders uit de windsector in Vlissingen samen tijdens WindDay 2024 om te bouwen aan de toekomst. Het belooft weer een mooi programma te worden met veel actualiteit, inspirerende keynotes, heel veel praktijkvoorbeelden in de diverse sessies en volop de mogelijkheid tot netwerken. Ben jij er ook bij?

De GEA top van onderop

Tussen 12:00 en 18:00 vindt de Gelderse Top van Onderop plaats. In deze editie staan Gelderse voorbeeldprojecten centraal die het succes laten zien van deze projecten. Verder kunt u ook deelnemen aan maar liefst 12 workshops omtrent de energietransitie.

Florerende bedrijven in een krimpende economie

Deze door Triodos Bank en Springtij georganiseerde workshop staat helemaal in het teken van 'postgroei'. Hoe doe je als ondernemer met minder in een op-economische-groei-gerichte maatschappij?