Vacature stagiair online communicatie

Wie zijn wij?
De NVDE is de vereniging die zich sterk maakt voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie. Door het bundelen van krachten uit de gehele sector wil de NVDE  het proces van energietransitie met kracht, inspiratie en veel enthousiasme versnellen. De NVDE vertegenwoordigt meer dan 1500 bedrijven in de duurzame energiesector. Deze nieuwe organisatie bevindt zich in het bruisende hart van de omschakeling naar duurzame energie in Nederland. Online communicatie is voor het bereiken van deze doelstelling van essentieel belang. De middelen hiervoor zijn o.a. onze website, nieuws- en ledenbrieven, sociale media, persberichten, opinie-artikelen en het online magazine SCHOON.

Wie ben jij?
We zoeken een enthousiaste 3e of 4e-jaars hbo of WO student, met kennis op het gebied van online communicatie en sociale media, voor twee tot vijf dagen per week, vanaf begin 2021, voor twee tot zes maanden. Je schrijft graag korte, pakkende teksten en sociale media zijn een tweede natuur voor je. Je bent een sociaal persoon, die makkelijk contacten legt en niet bang is om op mensen af te stappen. Daarnaast ben je zelfstandig en meer dan gemiddeld geïnteresseerd in duurzaamheid.

Jouw Taken:
Je kan ervaring opdoen met een breed scala aan communicatietaken, waaronder het schrijven van tekst voor de nieuwsbrieven voor professionals en voor communicatieproducten voor consumenten (zie SUUS magazine en SCHOONmagazine), bijdragen aan de social media-strategie, meedenken over beeld en infographics en het versterken van de website. Taakafbakening in overleg.

Wat bieden wij?
Je krijgt een goede stagevergoeding. Na je stage heb je waardevolle praktijkervaring binnen een professionele organisatie opgedaan en heb je je netwerk in het duurzame bedrijfsleven vergroot. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Stuur dan je vraag of je CV met je motivatie naar Claire Tielens, clairetielens@nvde.nl en volg ons alvast op Twitter en LinkedIn.

Onze huidige stagiair aan het woord:
Ik ben Mae Boogerd, 21 jaar en communicatie-stagiair. Ik studeer communicatie aan de Hogeschool Utrecht en voor mijn opleiding ben ik begonnen met een meewerkstage bij de NVDE. Het tegengaan van  klimaatverandering vind ik belangrijk. In de afgelopen maanden heb ik al veel geleerd over de verschillende aspecten van het communicatievak en over de wijde wereld van de energietransitie. Ik heb zelfstandige opdrachten uitgevoerd, zoals het maken van een verspreidingsplan voor het online publieksmagazine SCHOON en een onderzoek naar het optimaliseren van het gebruik van LinkedIn. Ook heb ik deelgenomen aan interviews en bijgedragen aan het schrijven van de nieuwsbrief. Mijn begeleider geeft gerichte feedback. Veel geleerd! Graag draag ik mijn steentje bij en dat kan perfect bij de NVDE!

Bij de NVDE kom je in een warm bad terecht. Je maakt deel uit van een klein, maar fijn communicatieteam dat al jaren meedraait in de dynamische wereld van de energietransitie. Je krijgt de ruimte om eigen initiatieven te ontplooien, maar ook voldoende structuur zodat je voldoende houvast hebt. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor jouw leerproces, in zowel praktische als mentale zin. Je komt in een prachtig kantoor in hartje Utrecht te werken, waar je omgeven bent door een netwerk van duurzaamheidsorganisaties waarmee je de kantoorvloer deelt. De lijntjes zijn kort en een nieuw netwerk is snel geboren. Ideaal!

Dus, op zoek naar een uitdagende communicatiestage in één van de snelst groeiende sectoren van het land? Bij de NVDE zit je goed!

Artikel delen?