Vacature stagiair online communicatie duurzame energie

Ben of ken jij een student online communicatie die een bruisende stageplek zoekt? De NVDE zoekt halfjaarlijks een stagiair online communicatie. De start is doorgaans in september of februari, voor een periode van 3 tot 6 maanden voor 4 dagen per week.

Wie zijn wij?
De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) is de vereniging die zich sterk maakt voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie. Door het bundelen van krachten uit de gehele sector wil de NVDE  het proces van energietransitie met kracht, inspiratie en veel enthousiasme versnellen. De NVDE vertegenwoordigt meer dan 6000 bedrijven in de duurzame energiesector. De organisatie bevindt zich in het bruisende hart van de omschakeling naar duurzame energie in Nederland. Online communicatie is voor het bereiken van deze doelstelling van essentieel belang. De middelen hiervoor zijn o.a. onze website, nieuws- en ledenbrieven, sociale media, persberichten, opinie-artikelen en online magazines zoals SUUS en SCHOON.

Wie ben jij?
We zoeken een enthousiaste WO of HBO student, met kennis op het gebied van online communicatie en sociale media, voor twee tot vijf dagen per week, voor twee tot zes maanden. Je bent nieuwsgierig en je kunt meedenken over de communicatiestrategie en deze toepassen in de praktijk. Je schrijft graag korte, pakkende teksten en sociale media zijn een tweede natuur voor je. Je bent een sociaal persoon, die makkelijk contacten legt en niet bang is om op mensen af te stappen. Daarnaast ben je zelfstandig en meer dan gemiddeld geïnteresseerd in duurzaamheid.

Jouw taken
Je kan ervaring opdoen met een breed scala aan communicatietaken, waaronder het bijdragen aan de analyse en communicatiestrategie, het schrijven van tekst voor de nieuwsbrieven voor professionals, bijdragen aan de social mediastrategie, meedenken over framing, beeld en infographics, het versterken van de website en meehelpen om duurzame energie vaak en positief in de media te krijgen. Taakafbakening in overleg.

Wat bieden wij?
Je krijgt een goede stagevergoeding. Na je stage heb je waardevolle praktijkervaring binnen een professionele organisatie opgedaan en heb je je netwerk in het duurzame bedrijfsleven vergroot. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Stuur dan je vraag of je CV met je motivatie naar Claire Tielens, clairetielens@nvde.nl en volg ons alvast op Twitter en LinkedIn.

Onze vorige stagiaire aan het woord:

Ik ben Lisa Koertshuis, 24 jaar en masterstudent Innovation Sciences aan de Universiteit Utrecht. Ik schrijf mijn scriptie over slimme lokale energiesystemen bij de NVDE. Daarnaast doe ik ook een meewerkstage. Voor deze stage kon ik aangeven wat ik wilde leren en waar mijn interesses liggen. Ik had nog weinig kennis van communicatie dus ik wilde hier graag wat meer over leren. En daar was alle ruimte voor bij de NVDE.

Iedere maand publiceren we een nieuwsbrief. Hiervoor zoek ik interessant nieuws en evenementen die passen bij de missie van de NVDE. Daar schrijf ik dan stukken voor die we publiceren. Ik krijg hier fijne begeleiding in. Ook doen we voor iedere nieuwsbrief een interview met professionals in de sector. Deze interviews zijn super interessant om verschillende perspectieven en onderwerpen in de duurzame energiesector te leren kennen.
Bij de NVDE werk je in een leuk team dat zich met diverse thema’s bezighoudt. Het interessante aan de organisatie vind ik dat de hele sector hier samenkomt om aan de energietransitie te werken. Als je hier gaat stagelopen krijg je in overleg de taken die je wilt doen en waar jij het meest van denkt te kunnen leren. Iedere maandag hebben we een stafoverleg waar je meekrijgt waar de rest van de organisatie mee bezig is. Erg leuk en vooral heel leerzaam!

Als jij op zoek bent naar een leuke meewerkstage of een interessante afstudeeropdracht binnen de duurzame energiesector, kan ik je zeker de NVDE aanraden!

Artikel delen?