Vacature stagiair online communicatie

Vacature stagiair online communicatie over duurzame energie

Ben of ken jij een student online communicatie die een bruisende stageplek zoekt? De NVDE zoekt een stagiair online communicatie vanaf september 2021.

Wie zijn wij?
De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) is de vereniging die zich sterk maakt voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie. Door het bundelen van krachten uit de gehele sector wil de NVDE  het proces van energietransitie met kracht, inspiratie en veel enthousiasme versnellen. De NVDE vertegenwoordigt meer dan 6000 bedrijven in de duurzame energiesector. De organisatie bevindt zich in het bruisende hart van de omschakeling naar duurzame energie in Nederland. Online communicatie is voor het bereiken van deze doelstelling van essentieel belang. De middelen hiervoor zijn o.a. onze website, nieuws- en ledenbrieven, sociale media, persberichten, opinie-artikelen en online magazines zoals SUUS en SCHOON.

Wie ben jij?
We zoeken een enthousiaste 3e of 4e-jaars HBO of WO student, met kennis op het gebied van online communicatie en sociale media, voor twee tot vijf dagen per week, vanaf september 2021, voor twee tot zes maanden. Je schrijft graag korte, pakkende teksten en sociale media zijn een tweede natuur voor je. Je bent een sociaal persoon, die makkelijk contacten legt en niet bang is om op mensen af te stappen. Daarnaast ben je zelfstandig en meer dan gemiddeld geïnteresseerd in duurzaamheid.

Jouw taken
Je kan ervaring opdoen met een breed scala aan communicatietaken, waaronder het schrijven van tekst voor de nieuwsbrieven voor professionals, bijdragen aan de social mediastrategie, meedenken over framing, beeld en infographics, het versterken van de website en meehelpen om duurzame energie vaak en positief in de media te krijgen. Taakafbakening in overleg.

Wat bieden wij?
Je krijgt een goede stagevergoeding. Na je stage heb je waardevolle praktijkervaring binnen een professionele organisatie opgedaan en heb je je netwerk in het duurzame bedrijfsleven vergroot. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Stuur dan je vraag of je CV met je motivatie naar Claire Tielens, clairetielens@nvde.nl en volg ons alvast op Twitter en LinkedIn.

Onze huidige stagiair aan het woord:
Ik ben Coen Versteeg, 22 jaar en vierdejaars communicatiestudent aan de Christelijke Hogeschool Ede. Op dit moment ben ik bezig met een afstudeeropdracht bij de NVDE. Ik hou me bezig met de vraag hoe de energietransitie op een meer positieve manier geframed kan worden. Voor de energietransitie is draagvlak nodig, maar de vele negatieve berichten over dit onderwerp zorgen juist voor meer weerstand. Door juist de kansen en de positieve aspecten van de energietransitie uit te lichten in plaats van alleen op de negatieve dingen te focussen hoop ik bij te dragen aan een groter draagvlak.

Naast mijn afstudeeropdracht heb ik een aantal meewerktaken gekregen binnen de communicatieafdeling. Ik deel bijvoorbeeld relevante artikelen of onderzoeken op social media en ik plaats dingen op de website. Ook werk ik mee aan een draagvlakcampagne voor zon- en windenergie op land.

Bij de NVDE werk je in een leuk team dat zich met interessante thema’s bezig houdt. Binnen communicatie zijn we met mij erbij met zijn vieren. Wat erg fijn is dat ze binnen dit team flexibel zijn als het gaat om de taakverdeling. Als je hier gaat stagelopen krijg je in overleg de taken die je wilt doen en waar jij het meest van denkt te kunnen leren. Bij het wekelijkse stafoverleg krijg je mee waar de hele organisatie mee bezig is. Erg leuk en vooral heel leerzaam!

Als jij op zoek bent naar een leuke meewerkstage of een interessante afstudeeropdracht binnen de duurzame energiesector, kan ik je de NVDE aanraden!

Artikel delen?